Jeg snakker til andre om det å stå på og ikke gi opp. Da kan jeg jo ikke gi opp selv heller, sier Bjørn Olav Edvardsen, som dukker opp i musikkprogrammet «The Voice» på Tv2 i beste sendetid i morgen.

INGEN SNUDDE SEG

Med en mamma fra Kragerø, en pappa fra Fossing i Bamble og selv er han oppvokst i Porsgrunn, kan han vel kalles en lokal fyr selv om han har bosatt seg i Noresund.

– Ja, jeg kan vel det? smiler Edvardsen, som sier han er stolt av sine telemarksrøtter.

– Jeg er på besøk så ofte jeg kan, sier 32-åringen som synger Sam Smiths «Stay with me» i den siste blindrunden i musikkprogrammet.

– Ingen av dommerene snudde seg sist jeg var med, så jeg gikk noen runder med meg selv. Det var ganske tøft, og jeg vurderte lenge om jeg turte å melde meg på igjen, men så fant jeg ut at jeg kan jo ikke gi opp av den grunn. Dette er noe jeg tror på og jeg elsker å drive med musikk, så jeg bare måtte prøve igjen, sier Edvardsen.

GA UT SINGLER

Han har drevet og syslet med musikk i 10 år, men sier det er vanskelig å gjøre seg selv kjent.

– Det hjelper å være på tv og det hjelper med likes på Facebook, men det er ikke dermed sagt at man får en bærekraftig karriere, sier mannen som har gitt ut to egenproduserte singler.

– Jeg laget litt musikk etter jeg var med på «The Voice» første gang, og jeg ga ut to singler. Den ene kalte jeg «Mountains» og den andre «Avalanche». Jeg bruker ofte natur som bilder på følelsene mine og synes det er en fin måte å snakke om alvorlige tema på. Det hørs kanskje klisjeaktig ut, men jeg tenker at så lenge det er ærligfølt så er det greit.

EGEN MUSIKK

Singlene hans har blitt spilt en del på radio, og har mange visninger på YouTube.

– Det er ikke akkurat Ylvis-takter, men musikken min er delt mye, forteller han.

Nå er drømmen å kunne jobbe mer med musikk.

– Etter jeg var med i «The Voice» første gang skrev jeg en del musikk, så jeg har jo litt liggende. Jeg har vært med på mye; alt fra countryfestival til akustisk aften på kjøpesenteret. Men jeg håper å kunne vise meg mer fram med egen musikk og egne konserter etter hvert. Det hadde vært gøy.

POP MED SJEL

Bjørn Olav er en fyr som er glad i ballader.

– Stemmen min er ganske lys og jeg er glad i ballader, men også R & B. Jeg kan vel plassere meg i en sjanger jeg liker å kalle elektropopsoul. Det vil si elektronisk pop med litt mer sjel. Jeg liker det drømmende lydbildet med en soft vokal, forteller Edvardsen.

ØNSKER SEG BUNAD

Selv vet han hvordan det går, men har fått munnkurv av Tv2.

– Det blir jo spennende og jeg vet mange som kommer til å sitte og følge med. Det er hyggelig å vite, Det gir meg mye.

– Hva om du ikke går videre i konkurransen?

– Jeg fortsetter med musikk uansett. Det kommer også til å komme et par singler i løpet av året. Det er jo ikke lett å leve av musikk, men jeg får prøve. Jeg drømmer om en telemarksbunad, men jeg har ikke råd til det ennå. Jeg får sette min lit til musikken, smiler 32-åringen.