Nå kan du kjøre ski på Rauland fra sofaen

Du har nå mulighet til å oppleve Raulands skianlegg med VR-briller eller 360-graders video.

Du har nå mulighet til å oppleve Raulands skianlegg med VR-briller eller 360-graders video. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

VINJE: Nå kan du suse ned bakkene på Rauland uten å bevege deg utenfor dørstokken. Et filmteam, flydd inn fra Australia, vil få det til å krible i beina dine etter å stå på ski som proffene i ny 360-graders Virtual Reality-opplevelse.

DEL

I samarbeid med Visit Rauland gir Expedia deg nå muligheten til å varme opp til vinteren gjennom en ny Virtual Reality-opplevelse av Rauland skianlegg. Du får muligheten til velge mellom å oppleve det hele med VR-briller eller i en 360-graders video.

Torben Andersen, turistsjef i Visit Rauland, ble ved en tilfeldighet kontaktet av Expedia i fjor. Det skulle vise seg å bli starten på et internasjonalt eventyr og verdens første 360-graders Virtual Reality-video av et skianlegg.

Flydd inn fra Australia

Det var ikke hvem som helst som kunne skape den virtuelle opplevelsen av hvordan det var å stå på ski i Norge.

- Det ble flydd inn et filmteam fra Australia, som var eksperter på dette området, forteller Andersen.

Det var ved påsketider i fjor at filmteamet ble flydd inn for å filme den 360-graders skituren fra Rauland skisenter. Det er hele tre forskjellige løyper, med ulike vanskelighetsgrader og omgivelser. Videoen er interaktiv og tar leseren med på en skitur ned de ulike løypene. Hastigheten kan økes, og i tillegg kan man styre kameravinkelen 360 grader slik at man får se store deler av skisenteret og fjellene i området.

Vil fremme norsk natur

Expedia har utviklet en virtuell opplevelse av hvordan det er å stå på ski i Norge. Målet er å fremme norsk natur og vinter, og skille oss ut fra andre destinasjoner ved bruk av teknologi og innovative metoder.

- Dette er laget for fremtidens digitale medier og for å kunne dele den flotte skiopplevelsen og det norske vinterlandskapet med så mange som mulig. Det blir spennende å se hvor det bærer, avslutter en begeistret Andersen.

Vil du teste eller lese mer om den virituelle opplevelsen? Trykk deg inn her.

Artikkeltags