IL Dyre Vaa og Rauland skisenter kunne igjen arrangere Rauland Power Climb, etter to år med koronapandemi. Motbakkerennet er knallhardt, men det var likevel bare blide fjes å se etter målgang i den 1,1 kilometer lange løypa. På toppen av slalombakken i Holtardalen skinte sola varmt og godt, og utsikten var det ingen ting å si på etter målgang for de drøye 30 deltakerne i lang løype. I den kortere barneløypa var det litt færre deltakere.

Bildeserie

Rauland Power Climb

Knallhardt å skøyte

På forhånd var det annonsert en duell mot Olaf Tufte for deltakerne som var villige til å kjempe seg til toppen av Holtardalen, og det viste seg å være vanskelig å slå den store norske olympieren, som har to gull, et sølv og en bronse fra roøvelsene i OL. I tillegg har han to gull, to sølv og to bronse fra VM.

- Det var fryktelig hardt, men jeg hadde heldigvis klassiske fellesski med godt feste, og jeg må være fornøyd med dette, sier Olaf Tufte fra Team Tufte Wear etter målgang på tiden 10.54.

Tufte var i sin aktive rokarriere også en meget habil langrennsløper.

De tre raskeste løperne i Rauland Power Climb skøytet, og dersom noen er i tvil, så kan vi understreke at det var knallhardt å skøyte opp den bratte bakken på skikkelig sugende påskeføre.

- Jeg har aldri vært med på dette rennet tidligere, men det var veldig gøy, samtidig som det var skikkelig hardt. Jeg prøvde å gå kontrollert, men det blei uansett veldig tøft å komme seg helt opp, sier vinneren Eirik Mysen (29), som for et par uker siden representerte Norge under 5-mila i Holmenkollen.

Lørdag skøytet han i mål på Rauland på sterke 9.35. Som vinner vant han tre måneders fri leasing av en Jaguar I-Pace fra Autostrada. Mysen forbereder seg for øvrig til NM i Harstad kommende helg.

Bilen neste år

Nicholas Torvund (16) fra Ørn/Team Grenland ski ble klokket i mål på 10.03, 28 sekunder bak Mysen.

- Jeg hadde lyst til å vinne, men jeg klarte ikke å følge Mysen. Det var uansett en fin hardøkt, og så får jeg heller prøve å ta den bilen neste år, smiler Torvund, som har flere topp 20-plasseringer i norgescupen i G-17 denne sesongen.

På tredjeplass fulgte Knut Mogen (10.19) fra Rjukan, mens Susann Sagstuen fra Gjøvik/Team Telemark var raskeste kvinne, på tiden 11.34. Også hun skal delta i senior-NM i langrenn i Harstad fra neste helg.

Sol Angelica Torvund (bare 11 år) fra Ørn var nest raskest i kvinneklassen, på 14.58.

Kristin Larsen fra Rauland skisenter var strålende fornøyd med både den flotte skidagen på fjellet og Rauland Power Climb.

- Det er moro at vi er tilbake med dette arrangementet, etter to år med pandemi. Vi får håpe på enda flere deltakere neste år, sier Larsen, som hadde skaffet mange flotte premier til deltakerne i det spektakulære skirennet.