Nytt og gammelt i skjønn forening

(Foto: WIKICOMMONS)

(Foto: WIKICOMMONS)

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Nyhetsslippet på vinmonopolet i dag fredag 3.juli gjør at TA har tatt med et par helt ferske kartonger med rødt innhold.

DEL

Det er ikke like mye fuzz rundt polets nyhetsslipp som for noen år siden, men flott med både fornyelse og tradisjon der i gården. Tradisjonen tro har jeg dermed også tatt med et par viner som har vært på polet en stund. Samtlige viner denne gangen fins i polets basisutvalg.

Juli er den største feriemåneden, så vinene er spesielt valgt ut for å bidra til den gode grillfølelsen, den store skalldyrappetitten, eller den avslappede chill out-stemningen i hus og hytte, båt, telt og campingvogn. Hvis værgudene står oss bi kan du nyte øyeblikkene utenfor de samme ferieboligene. God helg!

Nr 22318 Cerester Castero Trebbiano d’Abruzzo 2014 kr 88

Cerester SRL, Abruzzo, Italia (Kragerø, Notodden, Porsgrunn, Skien og Stathelle)

Hvitvin

Drue: Trebbiano d’Abruzzo. Ikke fatlagret. Sukker: 5,49 g/l Syre: 5,3 g/l

Lys blank grønngul. Tiltalende duft av pære, aprikos og blomst. Delikat, slank, leskende, tørr, men ikke knastørr fruktig smak. Bra bittersnert i ettersmak med grei lengde.

Passer til Skalldyr, lette fiskeretter. Pasta med sjømat eller grønnsaker, salat uten mye bitterstoffer samt hygge. Temperatur: 10 grader.
Konklusjon Superbillig vin som holder mål kvalitetsmessig. Drikkeklar, egner seg ikke for lagring.
Terningkast 6

Nr 58732 Occhipinti SP68 Nero d’Avola e Frappato 2013 kr 179,90

Azienda Agricola Arianna Occhipinti, Vittoria, Sicilia, Italia (Porsgrunn og Skien)

Rødvin

Druer: Økologisk dyrket Frappato(60 prosent) og Nero d’Avola(40 prosent). Spontangjæret. Modnet 6 måneder i sementtanker. Sukker: 1 g/l Syre: 5,2 g/l

Medium dyp rødlilla. Nydelig aroma av jordbær, pepper, oregano og mineralrøyk. Middels fyldig sval smak med livlig syrlighet og avslepne garvestoffer. Lang ettersmak med kombinasjon av god fasthet og behagelig ferskenaktig frukt.

Passer til Grillet eller stekt rødt og hvitt kjøtt, pasta, pizza eller hygge. Temperatur: 15-16 grader.
Konklusjon Enda bedre, mer raffinert, presis, livlig og balansert enn forrige årgang. Imponerende håndverkskunst signert unge Arianna Occhipinti. Drikkeklar, kan lagres opptil 2 år.
Terningkast 6

Nr 26698 Boutique Cellars Swartland Reserve 2014 3 liter BIB kr 399,90

Spier Wines, Swartland, Sør-Afrika (Porsgrunn, Skien og Stathelle)

Rødvin

Druer: 80 prosent Shiraz, 15 prosent Grenache og 5 prosent Cinsault fra 12-30 år gamle vinstokker. Delvis avstilket. Lagret i 300 liters franske eikefat i ett år. Sukker: 4,2 g/l Syre: 5,5 g/l

Svært dyp og tett rød. Heftig rå, fersk og potent aroma av pepper, krekling, blå plommer og svale eikekrydderier. Fyldig, kraftig og saftig relativt sødmerik smak med balanserende syre. Temmelig lang ettersmak med merkbar 15 prosent alkohol.

Passer til Grillet eller stekt rødt kjøtt, smaksrike gryter eller hygge. Temperatur: 16-18 grader.
Konklusjon Fyldig og kraftig kartongvin fra brennheite Swartland. Det eneste som trekker litt ned er den høye alkoholprosenten som merkes i ettersmak. For deg som liker tøft smakstrøkk!
Terningkast 5

Nr 22984 Purato Nero d’Avola 2013 3 liter BIB kr 399,90

Feudo Santa Tresa,Vittoria,  Sicilia, Italia (Fins overalt i Telemark)

Rødvin

Drue: Økologisk dyrket Nero d’Avola. Ikke fatlagret. Sukker: 5 g/l Syre: 5,8 g/l

Dyp rød. Sval duft av blå plommer, kirsebær og litt pepper. Middels fyldig, saftig, frisk smak med balansert konsentrasjon. Bra rund og samtidig frisk ettersmak.

Passer til Grillet eller stekt rødt kjøtt, pizza, pasta eller hygge. Temperatur: 16-18 grader.
Konklusjon Vellaget middels fyldig, balansert og elegant kartongvin uten skarpe kanter og hjørner. For deg som liker viner med middels munnvekt og mye drikkevennlighet!
Terningkast 5

Artikkeltags