Derfor har jeg blant en Valpolicella Classico og tre Ripassoer lurt inn en 3 liter Bag in Box fra Soave. Den har det velklingende navnet Riondo Castelforte Soave. Med en prislapp på kroner 299,90 vil jeg si den er et forrykende godt kjøp. Derfor har jeg valgt å fokusere spesielt på denne hvitvinen i dag.

Gnistrende godt passer vinen til pasta med kylling, sopp og urter, men grillet rød eller hvit fisk er heller ingen fjern matmatch. Prøv den også til skalldyr eller en salat med vårens vekster. Nydelig!

Nr 1486 Riondo Castelforte Soave 2011 3 liter BiB

Pris: kroner 299,90

Cantine Riondo, Soave, Veneto, Italia (Porsgrunn og bestillingsutvalget)

Hvitvin. Drue: Garganega. Ikke fatlagret. Sukker: 4 g/l Syre: 5,8 g/l

Blank plommegul. Feiende frisk aroma av grønne epler, hvite ferskener og blomster. Middels fyldig smak med substansiell fruktig kropp. Bra snert i den mandelbitre ettersmaken som skjerper lysten på nok en slurk.

Passer til: Pasta med urter og kylling, pasta med røkelaks, grillet eller stekt fisk, skalldyr, salat eller kos. Temperatur: 10 grader.

Konklusjon: Vårens hvitvinsbilligkupp!

Terningkast 6

Nr 11559 Basso Valpolicella Ripasso 2012

Pris kroner 135

Winehouse, Valpolicella, Veneto, Italia (Porsgrunn og Skien)

Rødvin. Druer: Corvina og Rondinella. Tradisjonell Ripasso-metode. Fatlagret. Sukker: 6,5 g/l Syre: 5,5 g/l

Dyp plommerød. Dufter behagelig av sjokolade, tørket morell og blå plommer. Middels fyldig saftig smak med middels konsentrasjon, bra syrefriskhet og pent balanserte 13,5 alkohol. Typeriktig bittersnert i den delikate ettersmaken.

Passer til: Grillet eller stekt storfe og små, svin, pasta med kjøttsaus, pizza eller faste oster samt kos. Temperatur: 16 grader.

Konklusjon: Forførende Mon Cheri-aktig aroma, delikat smak og human pris gjør dette til et meget bra kjøp! Drikkeklar, kan lagres opptil 3 år.

Terningkast 6

Nr 93316 Compromesso Valpolicella Ripasso 2011

Pris kroner 139,90

I-CN 6213, Valpolicella, Veneto, Italia (Bø, Porsgrunn og Skien)

Rødvin. Druer: Corvina, Corvinone, Rondinella. Ripasso-metode. Fatlagret. Sukker: 9 g/l Syre: 5 g/l

Dyp rødfiolett med blå kant. Duft av kirsebær og vanilje med hint av lær og urter. Middels fyldig med middels konsentrert søtsyrlig kirsebærsmak. Bra kjernebitter ettersmak.

Passer til: Grillet eller stekt storfe eller småfe, svin, pasta, pizza, lyst kjøtt, faste oster eller kos. Temperatur: 16 grader.

Konklusjon: Litt mer smakssødme enn Basso, og kvalitetsmessig på samme nivå. Meget bra kjøp! Drikkeklar, kan lagres opptil 2 år.

Terningkast 5

Nr 98531 Corte Sant’Alda Campi Magri Vlapolicella Ripasso Superiore 2010

Pris: kroner 219,90

Corte Sant’Alda, Valpolicella, Veneto, Italia (Porsgrunn og Skien)

Rødvin. Druer: Corvinone, Corvina, Rondinella fra enkeltvinmark. Tradisjonell Ripasso-metode. Lagret i tradisjonelle kirsebærfat. Naturvin. Sukker: 3,4 g/l Syre: 5,8 g/l

Dyp rød. Pen duft av kirsebær, aromatisk kirsebærtre og urter. God fylde i en elegant og balansert krydret syrlig kirsebærsmak. Delikat rund ettersmak med noe bittersnert.

Nr 98467 Valpolicella Ca´Fiuli 2012

Pris: kroner 179,90

Corte Sant’Alda, Valpolicella, Veneto, Italia (Bestillingsutvalget)

Rødvin. Druer. Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara. Lagret i store eikefat. Naturvin. Sukker: 2,4 g/l Syre: 5,8 g/l

Medium dyp rødfiolett med blå kant. Kjølig frisk aroma av skyggekirsebær, trekrydder og mandel. Middels fyldig ren og pen smak med kirsebærpreget syrlighet. Bra ettersmak med kledelig bitterhet.

Passer til: Disse syrlige og elegante vinene passer til grillet eller stekt fisk, pasta, pizza, lette kjøttretter, salat eller kos. Temperatur: 16 grader for Ripassoen, 14 grader for Valpolicellaen.

Konklusjon: Vellagede i en syrlig og delikat stil, men med høy pris. Drikkeklare, kan lagres opptil 2 år.

Terningkast 4

Terningkast 4