Gå til sidens hovedinnhold

- Var helt utslitt - men Mette angrer ikke på «Søppelkongen»

Artikkelen er over 15 år gammel

Søvnmangel, allergier og for lite mat førte til at reality-deltaker Mette Ognedal fra Skien valgte å trekke seg fra TV2-serien «Søppelkongen». Ognedal takket for seg i episoden som ble sendt på tv i går kveld.

Men hun angrer ikke et sekund på at hun deltok i reality-serien der deltakerne bor på en søppeldynge på Romerike. I går var turen kommet til episode tre, og det var en episode som Mette Ognedal (35) ikke gledet seg til å se.

- Jeg hadde fått helt nok, og brøt helt sammen. Jeg var direkte utslitt, forteller hun.

Etter ni dager på søppeldynga ville hun bare hjem for å sove. Med en container til soverom, ble det ikke mye søvn på 35-åringen, som til daglig driver eget firma og arbeider med en mastergrad i arbeidspsykologi-faget coaching.

TØFT MED EN GANG

- Jeg lengtet ikke hjem, men jeg skjønte at jeg var helt tom. Jeg hadde ikke mer kreativitet og energi. Jeg er helt avhengig av nok søvn, opplyser hun.

Mette Ognedal pådro seg blant annet elveblest under oppholdet blant søppelet, og formen var ikke på topp.

Hun hevder det var til det beste for Containerlaget at hun trakk seg fra konkurransen. Hun var heller ikke begeistret over å bli valgt til lagleder for en oppgave hun mener hun ikke hadde greie på. Deltakerne skulle i går mekke fram fire ulike sykler.

I ettertid angrer hun ikke på valget sitt.

- Jeg burde sikkert angret, men jeg gjør det ikke. Det var tøft med en gang, men man lærer av alt man gjør. Det var deilig å komme hjem og sove.

Hun synes ikke det har vært rart å se seg selv på tv, selv om hun har rødmet foran skjermen noen ganger. Men da TA snakket med henne før helgen, gruet hun seg til å se gårsdagens episode.

BLITT RIKERE

Hard konkurranse mellom deltakere i en reality-innspilling innebærer gjerne noen doser kynisme, spill og konfrontasjoner mellom ulike personligheter.

- Jeg har møtt masse fantastiske mennesker, men jeg har mine verdier, og jeg hater kynisme. Det føles helt feil for meg.

- Noen har man god kjemi med, mens andre er det kræsj med, og det tærer jo også på, men jeg har fått meg venner for livet. Jeg har også fått veldig bra oppfølging av TV2, sier Mette Ognedal.

Hun har blitt ekstra oppmerksom på forbrukersamfunnet og folks bruk-og-kast-mentalitet etter søppel-oppholdet.

- Jeg har blitt enda rikere som menneske. Jeg vet det høres banalt ut, men jeg er blitt mer våken omkring dette, og jeg tror aldri jeg kommer til å hive noe igjen, bortsett fra matavfall, sier Ognedal.

I tv-serien hadde deltakerne mote-oppvisning med klær laget av plagg de fant på dynga. Også i det virkelige liv har Mette Ognedal kastet seg over brukte Fretex-klær som hun syr om og fornyer. En del av salgsinntektene går til Frelsesarmeens slumsøstre.