Unge trekkspill-virtuoser

Artikkelen er over 18 år gammel

Martin Friis og Ingvild Tormodsgard fra Skien hevdet seg i lørdagens distriktmesterskap på trekkspill for Buskerud, Vestfold og Telemark, som ble holdt i Ulefoss.

DEL
Martin Friis og Ingvild Tormodsgard oppnådde 94 poeng i duettklassen for 15 år og oppover og tok dermed sølv. Vinnerne ble Live Berger Brekke fra Høvik og Ida Løvli Hidle fra Kongsberg som fikk 111 poeng.
Friis tok også gull i klassen «Varietè», hvor han oppnådde 87 poeng.
STORT ARRANGEMENT
Distriktsmesterskapet for Buskerud, Vestfold og Telemark ble i år arrangert i Telemark, i Ulefoss samfunnshus på lørdag.
Mellom 80 og 90 deltakere var med i mesterskapet som ble arrangert av Telemark Krets av Norske Trekkspilleres Landsforbund (NTL) og Lunde Trekkspellklubb.
Leder i Telemark Krets av NTL, Sigurd Høidalen, er storfornøyd over avviklingen av mesterskapet.
Gullvinnerne går videre til NM, som arrangeres i Hønefoss i slutten av juni.
- DE UNGE IMPONERTE
- Det ble veldig vellykket, og det var også overraskende mange som tok turen innom for å se og høre på. Det var mye bra spill. Jeg synes også nybegynnerne imponerte, for det skal litt til for å sette seg på en scene, sier Høidalen.
Han forteller at mannfolka dominerer i trekkspillmiljøet.
- Men i de yngste klassene er det vel så mange jenter. Det som er litt synd er at det er så få kommunale musikkskoler som har trekkspillundervisning. Her i fylket er det kun i Skien de har det, og det viser seg at interessen er der når tilbudet finnes.
Høidalen sier at det er ti-tolv trekkspillklubber i Telemark, samt noen torader-klubber.
UNGE GULLVINNERE
Una Cecilie Friis fra Skien tok sølv i klassen «solist 12-14 år», hvor hun oppnådde 92 poeng. Knut Nordgård Berntsen fra Lunde tok bronse i samme klasse med 89 poeng, mens gullvinneren Ida Løvli Hidle fra Kongsberg fikk 108 poeng.
I klassen duetter til og med 14 år ble det i år tre gullvinnere, som alle oppnådde 90 poeng. Og Una Cecilie Friis og Knut Nordgård Berntsen var blant de tre gullvinnerne.
I klassen for «Gammeldans orkester I» var det kun Skiensfjordens Trekkspillklubb som deltok, og de fikk dermed gull med 88 poeng. I klassen «Gammeldans orkester II» kom Kongsberg Trekkspillklubb fra Notodden på tredjeplass med 75 poeng, bak henholdsvis Tønsberg og Omegn Trekkspillklubb (77 poeng) og Hallingdal Trekkspelklubb, som tok gull med 87 poeng.

Artikkeltags