Trigger vant - og får spille på Norwegian Wood

Artikkelen er over 13 år gammel

Telemarksbandet Trigger er ett av åtte band som har vunnet konkurransen om å spille på Norwegian Wood i sommer. Guttene fra Gvarv spiller samme dag som Lou Reed entrer scenen i Frognerbadet.

DEL

- Så koselig at så mange har stemt på oss! Det var det første jeg tenkte da jeg fikk vite at vi får spille på Norwegian Wood, sier en lykkelig trommis, Håvard Tremyr. Foruten han består bandet fra Gvarv av vokalist og gitarist Øystein Slettebø, gitarist Abdi Baisa og bassist Anders Tangen.

Hvert år samarbeider Norwegian Wood og P1 om å presentere nye og lovende artister. I år fikk de inn 300 demoer, og kvaliteten skal ha vært bedre enn noen gang. Juryen har bestått av folk fra «Lydverket», NRK P1, Dagbladet og Norwegian Wood, samt artisten Vidar Vang. Men det var sms-stemmer fra folket som avgjorde det endelig resultatet. Sammen med 19 andre band, kom Trigger til finalen i Underwood. I går ble det klart at de er blant de åtte som skal stå på scenen. Også Absinth fra Grenland kom til finalen, men de er dessverre ikke blant dem som får spille på festivalen, som blir arrangert onsdag 14. til søndag 18. juni.

- STORT

Trigger kom på fjerdeplass i konkurransen.

- Vi har mobilisert venner, fans og familie til å stemme på oss. De har tydeligvis gjort jobben sin, sier en blid og fornøyd trommeslager. Ikke minst er han glad for å få spille samme dag som Lou Reed står på scenen, lørdag 17. juni.

- Det er ganske stort for meg. Jeg er selvfølgelig Lou Reed-fan.

Øystein Slettebø og Håvard Tremyr bor i Oslo, men i helgene drar de til Bø for å øve i en container som er gjort om til øvingslokale.

- Det er så dyrt å leie øvingslokale i Oslo, forteller han. Abdi Basu går siste året på videregående skole i Bø, og Anders Tangen studerer musikk i Østfold.

HAR AMBISJONER

De unge bandmedlemmene har spilt sammen i to og et halvt år, og har musikalske ambisjoner. I tillegg til Norwegian Wood, blir de å se på Kart-festivalen på Gvarv denne sommeren.

- Vi satser for fullt. Det er dette vi lever for, sier Tremyr, som også har noen bandprosjekter ved siden av Trigger.

- Jeg flyttet til Oslo for å kunne spille mest mulig, sier han. Trigger synger på norsk, og bandmedlemmene er smertelig klare over at de kan bli skyggen til 90-tallsheltene Dum Dum boys, Raga Rockers, Jokke og DeLillos.

- Men vi spiller en annen type rock, og legger stor vekt på lyrikken. Musikken ligner mer på Turbo Neger og Thin Lizzy, mener Tremyr. Han ser frem til å spille for et stort publikum.

- Vi er vante med å spille på små scener med dårlig lyd. På Norwegian Wood blir det er veldig proft opplegg. Vi skal gjøre en knalljobb. Det blir helt suverent!

Artikkeltags