Trekker toppnavn til Skåtøyfestivalen

Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Ole Edvard Antonsen og Vamp er to av navnene årets Skåtøyfestival kan skilte med. Men dette er langtfra de eneste toppnavn som kommer til festivalen.

DEL

Det meste av artistprogrammet er på plass et halvt år før festivalen går av stabelen, nærmere bestemt fra torsdag 16. til lørdag 18. juli.

Ole Edvard Antonsen er nevnt, han avslutter fredagskvelden sammen med andre dyktige musikere.

- Nesten utrolig at vi har klart å få Antonsen til festivalen. Etter at han fikk hytte i Kragerø, vegrer han seg mot å holde konserter her. Derfor er det ekstra gledelig at han har sagt ja til vår festival, sier festivalsjef Tormod Hammerø.

TETTPAKKET PROGRAM

Tradisjonen tro, åpner festivalen med konsert i Skåtøy kirke torsdag kveld. Artisten her er foreløpig ikke i boks. Resten av programmet er på det aller nærmeste klart.

Gruppa Bergtatt, opprinnelig fra Risør, er først ut på fredagen. Syv ungdommer som spiller folkeviser på folkemusikkinstrumenter. Deretter følger den kjente vokalist, gitarist og komponist Guren Hagen fra Rendalen opp.

Kvelden avsluttes med Ole Edvard Antonsen sammen med dyktige musikere. Konserten på Skåtøy avslutter en lengre turné.

FARMERS OG VAMP

Vamp med sin nye vokalist Paul Hansen blir det som avslutter festivalen lørdag kveld. Vamp, som deltok på festivalen for et par år siden, trenger neppe noen nærmere presentasjon. Det sies at gruppa aldri har vært bedre enn nå.

Farmers Market skal på scenen før Vamp. Et fyrverkeri av et liveband, som har fått betegnelsen «hybrid-band» fordi deres repertoar er så vidtspennende.

Først ut på lørdagen er den norsk/danske visegruppa Synnjadrag med Susanne Arnesen som vokalist.

Den store overraskelsen, ifølge festivalsjef Hammerø, er at festivalen har fått tak i færøyske Eivør Pálsdóttir, som regnes som en diva i hjemlandet. Hun kommer med eget band, og hun synger både jazz, folk og opera, og hun synger både på færøysk og engelsk.

- Virkelig en spennende artist, ifølge festivalsjefen.

REGNER MED FULLE HUS

Med slike toppartister på plakaten, regner festivalledelsen med fulle hus på samtlige konserter. Det vil si 1000 besøkende både fredag og lørdag, samt omkring 350 i kirken torsdag kveld.

Billettsalget starter ved påsketider. Festivalen beholder billettprisene fra i fjor, med unntak av at billetter som selges ved inngangen blir 50 kroner dyrere enn forhåndsbestilte.

Artikkeltags