Travelt kor på juletrefest

PÅ ARBEIDSPLASSEN: Lars A. Fredriksen (ytterst til venstre) fikk hele Oslo Gospel Choir med på en minikonsert på psykiatrisk avdeling i Skien. Koret møter fulle hus over alt under juleturneen, også i Skien og Ibsenhuset.

PÅ ARBEIDSPLASSEN: Lars A. Fredriksen (ytterst til venstre) fikk hele Oslo Gospel Choir med på en minikonsert på psykiatrisk avdeling i Skien. Koret møter fulle hus over alt under juleturneen, også i Skien og Ibsenhuset. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Rett før ekstra-ekstrakonserten på Ibsenhuset i går kveld tok Oslo Gospel Choir seg tid til å underholde på juletrefesten til psykiatrisk avdeling ved Sykehuset Telemark. Her har sangsolist Lars A. Fredriksens sin daglige arbeidsplass.

DEL

Det er andre gang det blir arrangert juletrefest for barn av foreldre med psykiske problemer, samt deres foreldre og ansatte i bygget som huser Akuttpsykiatrien. I fjor sto enhetsleder på 19C, Lars Andernach Fredriksen, aleine bak mikrofonen. Det skulle han egentlig gjort i år også, men så spurte han resten av Oslo Gospel Choir om ikke de også ville bli med, og gjengen stilte gladelig opp, selv om tida var knapp.

Seinere på kvelden sang det populære koret foran en folkerik storsal i Ibsenhuset, og i kveld er det klart for to julekonserter til, også de er utsolgt. Torsdagens konsert var altså en ekstrakonsert som følge av at det ikke er ledige billetter igjen til ekstrakonserten i kveld.

JULESTEMNING FOR ALLE

Linda Midtbøen er prosjektleder for Barn av psykisk syke. Prosjektet, som ble startet opp i fjor, tar sikte på kvalitetssikre metoder med tanke på å informere og følge opp barn som opplever at mor eller far sliter psykisk.

Juletrefesten som ble holdt i Bygg 19 rettet seg primært mot barn av tidligere eller nåværende pasienter.

- Med dette arrangementet vil vi fokusere på å skape julestemning for hele familien, opplyser Linda Midtbøen.

Hun synes det er ekstra stas at Lars A. Fredriksen klarte å få med seg hele koret til den julepyntede avdelingen. Det var lagt opp til en hyggelig «pakke» bestående av underholdning, servering og julenissebesøk.

HEKTISK INNSPURT

Oslo Gospel Choir kom inn som en liten overraskelse i festen, og sangerne framførte klassikeren «Glade jul», deres egen julehit «En stjerne skinner i natt» og den engelske juleslageren «O Come, All Ye Faithful».

Tre av medlemmene i koret er bosatt i Skien. Foruten Lars A. Fredriksen bor også Jan Kristian Rørvik og Hilde Norland Gundersen i byen.

- Dette er kjempetrivelig. Jeg jobber jo her til daglig og omgås disse menneskene, sa Fredriksen før han hastet videre.

I går kveld hadde koret tilbakelagt 18 av konsertene i årets etterspurte juleturné, og ti opptredener gjenstår. OGC møter fulle hus overalt.

- Det blir et par-tre konserter om dagen, informerer sangeren.

Koret ble stiftet i 1988, og feirer 20-årsjubileum i år. De er aktuelle med en ny juleplate, og diskografien viser at ensemblet har gitt ut 16 album og nærmere 600 konserter i inn- og utland.

Artikkeltags