Toppartister til Skåtøy

KOMMER: Susanne Sundfør.

KOMMER: Susanne Sundfør. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel
DEL

Susanne Sundfør, Eldkvarn, Jan Erik Vold, Knut Reiersrud, Marie Bergmann, Jonas Fjeld, Henning Kvitnes. Dette er noen av artistene som kommer til sommerens Skåtøyfestival.

I går ble programmet for den 10. festivalen i rekken presentert.

- I og med jubileet, satser vi ekstra stort i år, sier festivalleder Tormod Hammerø.

Tradisjonen tro, starter man i Skåtøy kirke med kirkekonsert på torsdagen, det vil si 15. juli. I år med «Markblomster og potteplanter», med tonsatte dikt av Henrik Ibsen. Musikken besørges av Espen Gjelstad Gundersen og ikke ukjente Frøydis Grorud, saksofonist kjent fra tv-programmet «Beat for Beat».

VOLD OG REIERSRUD

Selve åpningen av festivalen skjer på fredagen. Også i år har festivalen sikret seg Jan Øyvind Helgesen (fra God Morgen Norge på TV2) som konferansier.

Først ut på fredagen er Jan Erik Vold og Knut Reiersrud. Vold skal framføre samtlige 43 vers av «Terje Vigen» akkompagnert av Reiersrud, som på trekkspill spiller «Alices Restaurant».

Videre på fredagen kommer det svenske bandet Eldkvarn, som synger på svenske, og som har blant annet Cornelis Vreeswijk på sitt repertoar.

Kvelden avsluttet med irsk folkemusikk framført av gruppa Liadan, bestående av seks jenter på fløyte, fele, trekkspill, harpe og vokal.

Ifølge Hammerø er det første gang disse opptrer i Norge.

STERK AVSLUTNING

Den etter hvert svært så kjente artisten, som ble «oppdaget» på Skåtøy kafé og galleri for noen år tilbake, Susanne Sundfør åpner lørdagens program.

Deretter fortsetter den nokså ferske vestlandsduoen List, før svenske Marie Bergmann inntar scenen.

- Vi er veldig glade og tilfredse med at vi får nettopp henne til årets festival. Hun har utviklet seg til å ble en av Skandinavias mest personlige og tydelige røster med en kraft og nærhet som rører ved en. Bergmann er kjent for å ha et stort repertoar, ifølge Hammerø.

Festivalen avsluttes med ingen ringer enn Jonas Fjeld og Henning Kvitnes, to herrer som neppe trenger noen nærmere presentasjon.

- Dette bør bli bra, mener festivalsjefen.

Artikkeltags