Teller ned til Europe-konsert

SATSER PÅ SOMMERFEST: Geir Tangen, Atle Gløsmyr, Henning Lofstad og Thomas Tvedt arrangerer konsert på Handelstorget. Axel Wildar, Nicholas Main Henriksen, Jo Henning Børven og Kim Rune Haugen i Notoddenbanden Spinning Foundation varmer opp scenen 5. juni.

SATSER PÅ SOMMERFEST: Geir Tangen, Atle Gløsmyr, Henning Lofstad og Thomas Tvedt arrangerer konsert på Handelstorget. Axel Wildar, Nicholas Main Henriksen, Jo Henning Børven og Kim Rune Haugen i Notoddenbanden Spinning Foundation varmer opp scenen 5. juni. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel
DEL

Arrangørene håper å selge 3000 billetter til årets sommerfest på Handelstorget i Skien. I går ble billettene til Europe lagt ut for salg.

For tredje gang arrangerer sportsbaren Mets sommerfest i Skien. Med seg på laget har de fått Geir Tangen, som har booket årets band. 5. juni står Europe på scenen. På Wikipedia innledes faktaopplysningene om bandet med følgende setning: «Europe er et svensk hardrock-band som var mest populært på 80-tallet».

- Er Europe fortsatt «hot»?

- Ja, etter at de var ute med sin siste cd i fjor, har de holdt konserter over hele verden. Mange steder har konsertene vært utsolgt, kan Henning Lofstad ved Mets fortelle. Det var han som foreslo at svenskene skulle stå på scenen i Skien sentrum.

STORT SHOW

- Det blir en stor produksjon, så det holder ikke med den scenen som er der nå. Vi må lage en kjemperigg, sier Geir Tangen.

Like etter konserten i Skien, skal bandet varme opp for Kiss.

- Konserten i Skien blir deres eneste i Norge denne sommeren, sier Lofstad. Han mener det ikke bare er konserten som trekker folk til sentrum.

- Det blir en folkefest, sier arrangørene.

For to år siden skapte Kurt Nilsen liv og røre i Skien sentrum. 3000 fikk se den populære artisten, men mange måtte nøye seg med å høre ham, på andre siden av gjerdet. Ikke like mange var ivrige etter å få med seg hitmakeren Gavin DeGraw, da han kom til Skien i fjor. Rundt 1800 kjøpte billett til konserten. Denne gangen må arrangørene ha rundt 2000 publikummere for å gå i balanse. Til tross for at bandet har nytt materiale å vise til, regner arrangørene med at de serverer mange gamle slagere i Skien.

- De hadde i alle fall hovedvekt på de gamle låter under Sweden Rock, forteller de.

NYTT BAND VARMER OPP

Som før blir det en helaften, med middag før konserten, for de som vil det, forteller arrangørene. Kim Rune Haugen, kjent fra «Idol», og bandet hans Spinning Foundation, skal varme opp scenen for svenskene. Sin unge alder til tross, har de et forhold til den svenske puddelrocken som var på alles lepper da vokalist Joey Tempest sang «The Final Countdown», mens han kastet på krøllene.

- Det er bra festmusikk... Den ene låta er i alle fall bra, smiler ungdommene, som har blitt kjent med musikken via foreldrene sine. Selv skal Spinning Foundation varme opp med poprock, og kanskje får vi høre noen låter fra deres siste album.

- Det kan være lurt å være tidlig ute med å skaffe seg billetter. I forfjor var det i alle fall flere som ikke kom inn, fordi det var fullt, sier arrangørene.

Artikkeltags