Strikkegeriljaen har slått til i Grenland

Utenfor Galleri Osebro, hvor kunsten får henge i fred, henger denne lille lappen. Kunst som kanskje ikke får henge like uforstyrret.

Utenfor Galleri Osebro, hvor kunsten får henge i fred, henger denne lille lappen. Kunst som kanskje ikke får henge like uforstyrret. Foto:

Artikkelen er over 12 år gammel

Mystisk strikketøy pryder lyktestolpe i Porsgrunn. Fenomenet strikketagging brer om seg.

DEL

At grafitti pryder, eventuelt skjemmer, bybildet er ingen nyhet, heller ikke her i Grenland. Strikking er noe de fleste forbinder med bestemødre og kamferdrops, men nå har også strikking blitt gatekunst.

Et fenomen som kalles «strikkegerilja», «strikketagging» eller «street knitting», har bredt om seg i Norge og resten av verden. Det går ut på å feste strikkede kreasjoner på forskjellige steder i bybildet, det være seg en benk, et gjerde eller en lyktestolpe.

En av strikkegjengene, «Knitta», beskriver det de driver med slik:

«A tag crew of knitters, bombing the inner city with vibrant, stitched works of art, wrapped around everything from beer bottles on easy nights to public monuments and utility poles on more ambitious outings.»

Og det var på en lyktestolpe at TA.no kom over det du ser på bildet over og til høyre. En liten strikket lapp var festet rundt en lyktestolpe utenfor Galleri Osebro. Vi observerte noen kvinner i det de festa lappen. De tok bilde av sitt kunstverk, før de forsvant.

  • Vet du noe om fenomenet? Hva synes du? Gi lyd i kommentarfeltet under!

På internett kan man se mange slike bilder, både fra Oslo, Bergen, Sverige og Paris. Under kan du se en film som ligger på Youtube, hvor det drives strikkegeriljavirksomhet i Oslo.

Artikkeltags