Det ble en våt start på Kartfestivalen. Med oppholdsvær hadde nok enda flere flokka seg til konsertområdet i Fartstadparken, men anslagsvis 1500 mennesker var inne på området for å høre et variert artistoppsett, der de største trekkplastrene var Skambankt og Big Bang.

- NYDELIG FESTIVAL

Med sin tette, kontante og effektive rock piska rogalendingene i Skambankt raskt opp stemningen blant publikum. Åpningslåta «Dynasti» fikk fram rockefoten hos de frammøtte.

- For en utrolig nydelig festival dere har her. Ta vare på denne festivalen og still opp om den framover, oppfordret vokalisten til jubel fra publikum.

- Når eg blir stor skal eg flytte hit og bosette meg i det huset der oppe, og så skal vi ha konsert her hver sommer, fortsatte frontfigur Terje, også kjent under pseudonymet Ted Winters og som gitarist i Kaizers Orchestra.

KJENTE HITS

Skambankt er snart klar med sin fjerde plate, og bandet leverte noe nytt materiale under konserten i Sauherad, men det var godt med kjente låter på spillelista, som «Skambankt!», «Løgnprofitør», «Malin» og avslutningsnummeret «O Desverre». Den nyeste singelen «Mantra» ble også mottatt med hoppende entusiasme av festivalpublikummet.

Med to gitarister, en bassist og en buldrende trommis lagde bandet mye godlyd på Farstadsletta. Skambankt har den rette selvsikre attityden på scenen, samtidig som de omfavner fansen. Oppskriften gikk rett hjem på Gvarv.