Stipend til unge og kreative

Stipendvinnerne Carina Musk-Andersen (f.v.), Espen G. Gundersen, utvalgsleder Anja Hjelseth, Ann Mari Aamot og Tuva Gonsholt smilte bredt i går. Asbjørn Hillingseter Løining var ikke til stede da bildet ble tatt.

Stipendvinnerne Carina Musk-Andersen (f.v.), Espen G. Gundersen, utvalgsleder Anja Hjelseth, Ann Mari Aamot og Tuva Gonsholt smilte bredt i går. Asbjørn Hillingseter Løining var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Telemark fylkeskommune mottok i år 36 søknader på kunstnerstipend til lokalt forankrede kunstnere. Fem unge utøvere mottok i går en sjekk på 20 000 kroner hver i forkant av møtet i Hovedutvalg for kultur og identitet.

DEL

Glassformgiver Tuva Gonsholt (31) fra Skien, billedkunstner Ann Mari Aamot (33) fra Porsgrunn, billedkunstner Asbjørn Hillingseter Løining (26) fra Notodden, musiker og komponist Espen Gjelstad Gundersen (34) fra Skien og fotograf Carina Musk-Andersen (29) fra Notodden kunne glede seg over å ha blitt valgt av stipendkomiteen.

- 36 søknader er veldig bra. Det viser at det spirer og gror blant kunstnerne i Telemark, sa utvalgsleder Anja Hjelseth.

SEPARATUTSTILLING

Juryen tar et visst hensyn til sjanger og geografi når de plukker ut mottakere. Tuva Gonsholt er i ferd med å etablere seg med atelier på «Spriten» i Skien, og for tida forbereder hun sin andre separatutstilling. Den åpner i Akershus kunstnersenter utpå høsten. I forkant vil glassformgiveren dra til Danmark for å blåse glass.

Ann Mari Aamot er også en av «Spriten»-kunstnerne. Hun trenger utstyr til atelieret og penger til markedsføring, og hun planlegger også en studiereise til USA.

VIL MØTE EICHER

Asbjørn Hillingseter Løining jobber med anodisering av aluminium til bruk i tredimensjonale bilder, og kunstneren har behov for å kjøpe egnet utstyr til produksjonen.

Espen Gjelstad Gundersen er mannen ved knottene i Audiopol studio. Han planlegger å reise til Tyskland for å møte produsentguruen Manfred Eicher i selskapet ECM for å høre om hans produksjonsfilosofi og opptaksteknikk. Kunstfotograf Carina Musk-Andersen forbereder seg til en separatutstilling.

Artikkeltags