Stil, trøkk og Vazelina-Viggo

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

Stilsikker og elegant med nogo attåt. Slik kan den beskrives, nyttårskonserten til Porsgrunn Janitsjarkorps på Evangeliesenteret i Porsgrunn i går.

DEL

Mens korpset selv og danserne i Grenland Stildansgruppe sto for stilen, var det ungdomskoret Amasing som sto for trøkket. Viggo Sandvik, kjent fra Vazelina Bilopphøggers og har bakgrunn fra både korps- og kormiljø, stilte som seg selv.

STILDANS

Korpset lente seg tungt på stykker av nyttårs- og wienerkomponisten fremfor noen, Johann Strauss. Champagnegaloppen satte an tonen, mens konserten ebbet ut med den kanskje like kjente Radetzky-marsjen.

Grenland Stildansergruppe fikk boltre seg på et eget podium som var satt opp ved siden av scenen. Her var det ikke bare trinnene til klassiske danser som menuett som stemte på en prikk, også antrekket bar bud om ball og fest.

GAMLE TROMPET

Viggo Sandvik åpnet med å fortelle at han stilte med et lite handicap på grunn av et lite uhell med trompeten rett før han gikk på. Det kunne ikke høres. Viggo bød på sin egen versjon av Østen Warnerbrings gamle slager, «Jag och min gamla klarinett», korrekt oversatt til «Jeg og min gamle trompet».

Et par nummer ut i andre avdeling slapp ungdomskoret Amasing til. Først sammen med Porsgrunn Janitsjarkorps, deretter helt alene. Koret, som stiller med både eget band og egen dansegruppe, låter tett og vitalt og bidrog til at konserten fikk det lille ekstra.

Akkurat det ble godt hørbart i negro spiritualen «Sometimes I feel like a motherless child» med Viggo Sandvik som solist. Tør vi si det var konsertens høydepunkt?

SLAPP LØS HUMORISTEN

Uansett førte det til at Viggo Sandvik slapp løs humoristen i seg for alvor, noe publikum ikke hadde det minste i mot. Desto mer rom for improvisasjon, desto morsommere er Viggo.

Ray Charles-melodien «Hallelujah I just love her so», ble forsøksvis oversatt til «halve jula lå jeg og sov». Og Viggo kunne fortelle at han en gang på Molde Jazzfestival faktisk hadde introdusert det blinde musikkgeniet Ray Charles , «men det visste ikke Ray Charles».

I sum en musikalsk givende aften, godt bundet sammen av konferansier Øyvind Strand.

Artikkeltags