Røiselands engleskole blir den tredje i Norge, ved siden av Märthas engleskole i Oslo og en skole i Ålesund. Navnet til tross; det er ikke først og fremst kontakt med engler skienskvinnen er opptatt av.

- Vi er alle knyttet til en universell energi, som kan gi en annen dimensjon i livet - et annet ståsted som menneske. Det handler om å ta følelser på alvor, og kjenne etter. Mange finner seg i en zoombieaktig tilværelse, der de inngår altfor mange kompromiss. Det er lett å skli gjennom livet i en gledesløs komfortsone, mener Røiseland. Selv har hun ikke valgt minste motstands vei i livet, og mener motgangen har gjort henne sterkere.

PRØVING OG FEILING

- At jeg har blitt skilt to ganger, er min fysiske erfaring som har vært smertefull, men som jeg tror har gjort meg mye sterkere. Man prøver og feiler. Livet er en læringsprosess, mener hun.

I to og et halvt år har Røiseland gått på Märtha Louises engleskole i Oslo. Til våren er hun sertifisert.

- Du kan velge om du vil gå der i ett, to eller tre år. Jeg valgte å gå der i tre år, og synes det er veldig meningsfylt. Jeg er glad for å gå der, sier Røiseland, som i likhet med de andre elevene skrev under på en taushetserklæring da hun begynte der. Hun har fortalt prinsessen om sine planer, men har ingen samarbeidsavtale med henne.

- Kommer hun til å holde kurs hos deg?

- Det vet jeg ikke ennå, smiler Røiseland. Hun har kjøpt seg et gammelt skipperhus ved Skienselva, på Gråten, der hun både bor og skal undervise 15 elever i ett år, fra og med august. Skolen skal koste 10 000 kroner i halvåret. For tiden jobber hun som terapeut og driver med såkalt reading, som hun lærte på Engleskolen.

- ALLE ER KLARSYNTE

- Gjennom klarsyn kan vi få kontakt med den andres sjel, og dermed se hvor det sitter blokkeringer og liknende i psyken, eller annen informasjon som vil fram, forteller hun.

- Er du klarsynt?

- Alle mennesker er potensielt klarsynte.

- Mener du, som Märtha, at du kan snakke med de døde?

- Jeg har en avdød onkel som har tatt kontakt med meg et par ganger. I Vesten er vi altfor opptatt av å bruke den venstre hjernehalvdelen, men jeg har alltid vært opptatt av det spirituelle, sier den 46 år gamle prestedatteren. Hun er fortsatt medlem av dtatskirken.

- Men jeg skal melde meg ut. Jeg synes den kirken er for fryktbasert og bindende. Som liten var jeg redd for å havne i Helvete, og som ungdom prøvde jeg å bli kristen - uten hell.

- Hva forbinder du med englebegrepet?

- For meg fungerer engler som en høy frekvens, men du behøver ikke å ha kontakt med engler. Å ha kontakt med sjelen er like viktig. Engler er lysvesener som gjerne vil ha en rolle i livene våre, og være en hjelp og støtte.

SPRÅKMEKTIG

Røiseland har studert arabisk, spansk, statsvitenskap og kristendom på Universitetet i Oslo. Hun har også bodd i Egypt, Syria, Jordan, Spania og Hellas. I Egypt bodde hun primitivt, hos en fattig familie, og gikk med hijab, som de andre jentene. I Syria danset hun på nattklubb, i nettingstrømper. Nå bor hun i Skien, sammen med sine tre barn. Her har hun blant annet undervist i spansk.

- En gang hadde jeg ambisjoner om å jobbe i UDI, men da jeg fikk en jente med epilepsi, ble det viktigere å være hos henne enn å realisere mine egne ambisjoner.

- Men nå skal du starte Engleskole. Har du fått noen tips av prinsessen?

- Ha, ha, du vet, jeg har lært mye av å gå der, men jeg er hundre prosent ansvarlig for Engleskolen i Skien. Elevene skal lære å få mot til å stå i seg selv og ta egne livsvalg.

Hva synes du om at Skien får en egen engleskole?