Sprell levende etter 20 år

I BARNEHAGEN: Hvem henter oss i dag? Det var spørsmålet til disse to barnehage-jentene, spilt av Mariann Darrud og Torunn Irene Rugaas.

I BARNEHAGEN: Hvem henter oss i dag? Det var spørsmålet til disse to barnehage-jentene, spilt av Mariann Darrud og Torunn Irene Rugaas. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel
DEL

Revyen «Naringen» er fortsatt sprell levende. Det viste premieren lørdag kveld. Latteren satt løst i salen, og utøverne visste spilleglede av en annen verden.

Forestillingen, som markerte at «Naringen» er 20 år, fant sted i Idunshall på Akkerhaugen. Det var nesten ikke en ledig stol i hallen.

Forestillingen ble også vist søndag og kjøres i kveld.

OPERASJON NY RÅDMANN

Tittelen på årets revy er «Med kjeften i nevan» og mange av numrene som ble presentert levde opp til den.

I først akt fikk vi høre om en kar som var satt under administrasjon, det var selvsagt på hjemmebane. Babyer som var unnfanget ved hjelp av Viagra klarte å stå oppreist etter bare 10 dager.

I en av scenene skulle framtida sikres ved å lage ny rådmann i Sauherad. Sædceller flimret over lerretet mens ingrediensene ble blandet. Treneren til Odd Grenland, Dag-Eilev Fagermo, var representert med et fullt Norgesglass.

Å være barnehage-barn er ikke lett, det kom fram i dialogen mellom to jenter (spilt av Mariann Darrud og Torunn Irene Rugaas). Hvem skulle hente dem denne dagen?

TELENOR-KAOS

Etter pausen var det duket for «Sauheradsangen», sunget av Mariann Darrud, Anne P. Akseth og Kari F. Hansen, før «Tore på sporet» hadde en tåredryppende avlegger.

Høydepunktet var muligens bygdekarens møte med Telenors svartjeneste, i alle fall om en skulle dømme utfra lattersalvene i salen. Parodien av folkemusikant Knut Buen i «Eventyrstund» slo også an, det samme gjorde «Kånn tri», der særlig stemmene til Kari F. Hansen og Mariann Darrud kom til sin rett.

GODT MOTTATT

Årets utgave av «Naringen» virket å gå hjem hos publikum lørdag kveld. Munterheten var fort etablert, og alle numre høstet applaus.

Det var et inntrykk at flere sketsjer varte i lengste laget, som allerede nevnte «Eventyrstund». Ikke alle musikalske innslag var av like høy kvalitet, selv om musikantene gjorde en presis innsats.

Samtidig er det ingen tvil om at «Naringen» er et eksempel på en begivenhet som samler folk i Sauherad og at den er en kulturell innsprøyting i kommunen.

Det blir garantert revy også neste år.

Artikkeltags