Gå til sidens hovedinnhold

Sprek 75-åring

Artikkelen er over 11 år gammel

Norcem pike- og guttekorps serverte en barnevennlig festforestilling da korpset feiret sine 75 år i Brevik kulturhus lørdag.

Været var som på den flotteste sommerdagen i Brevik, men publikum sviktet så definitivt ikke jubilanten av den grunn. Hvert stolsete var fylt, og stemningen upåklagelig helt fra første trommevirvel. For dette var en jubilant som virkelig visste å feire seg selv. Selvsagt var kronjuvelen, nemlig hovedkorpset som vant Jarlsbergfinalen for korps i andre divisjon i mars, først på scenen. Korpset åpnet med «Children of Sanchez».

- Dette er verk som ble skrevet som en kamp mot at barn ble dratt med i militær kamp i Sør-Amerika, sa den festkledde konferansieren, Irene Bordier Haukedal.

Hun hadde utstyrt seg med en ballong hengende over hodet, så det var ingen tvil om at musikken og bekledningen var spesialvalgt for de helt store anledninger.

VISUELT OG VARIERT

Korpset hadde satt sammen et variert og annerledes repertoar. Her var det ikke bare de mest kjente marsjene som man kjenner igjen fra 17.mai-toget. Det var både musikalsk og visuelt morsomt å følge med da de klassiske musikkstykkene fra «Fantasia 2000» ble spilt. Trollmannens læregutt kom over scenen. Hakk i hel fulgte også Ildfuglene. Det var korpsets aspiranter som hadde kledt seg ut som rollefigurene i filmen. På denne måten ble de unge musikantene aktivisert gjennom hele forestillingen. Korpsmedlemmene var også konferansierer. Og det var ingen tvil om at den sterke delaktigheten var særdeles populær både for store og små korpsmedlemmene.

BARNEMUSIKK OG SOLOER

Juniorkorpset hadde valgt barnemusikk som tema under konserten. Det var ikke få «Emil»-er som kom på scenen da «Snekkerbua» ble spilt. Og korpset fulgte også opp med å spille «Lille katt», «Grisen gol» og «Idas vise» og «Hujedamej» fra samme tv-serie. Dirigent for juniorkorpset, Cesilie Mørch Olsen, tok selvsagt på seg gul hjelm da hun dirigerte «Byggmester Bob». Under forestillingen fikk også flere korpsmedlemmer forsøke seg på solonummer.

Thomas Frageli spilte vakkert trompetsolo. Det samme gjorde også Silje H. Kleiv da hun spilte alt saksofon under åpningsnummeret.

Mot slutten av den to timer lange konserten, imponerte 10 år gamle Simon Thorbjørnsen. Han sang «Tir na noir» sammen med Marianne Tuvnes. Til tross for den unge alderen går Simon allerede i lære hos Anders Vangen. Så Norcem pike- og guttekorps er en jubilant som godt kan tåle noen år til på baken.