- Jeg vil at galleriet skal bli mer en et visningssted for kunst. Det skal bli en møteplass, sier Ruth Kvålo Dalen, som driver Galleri Straume. Den amerikanske saksofonisten Donnie Sanders spiller saksofon under lørdagens åpning, der kunstnerne Reidar Kolbrek, Jonny Andvik, Trond Fredriksen og Thor Olaf Lunde stiller ut. De stiller fortrinnsvis ut malerier, men også litografier blir vist i de 300 kvadratmeter store lokalene. Rundt 60 bilder vil bli å finne innefor dørene.

SAMLINGSSTED

Ruth Kvålo fant ut at det nedlagte snekkerverkstedet passet perfekt som galleri.

- Galleriet ligger midt i turisttrafikken mot Rauland, sier 36-åringen. Hun har allerede arrangert noen happenings i galleriet.

- Jeg ser at det fungerer som samlingssted, sier Dalen, som er utdannet faglærer innen kunst og håndverk, og jobber som illustratør. I husets annen etasje, har hun sitt atelier. Etter jul åpner ungdomskafé og juniorklubb. Galleri-kafé har det også blitt plass til.

SAMARBEIDER

Galleristen tror ikke Galleri Straume kommer til å bli en konkurrent til Rauland kunstforening. Snarere tvert imot.

- De besøkende får bare flere gallerier å gå på, sier hun.

Hun satser på å ha tre utstillinger i året, men besøkende kan også få kjøpt bilder, keramikk og smykker i fastutstillingen.

Med sitt kristne livssyn, syntes hun også det var naturlig å spørre Betania pinsemenighet om et samarbeid. Nå er de medeiere av huset.

- Det blir ikke noe nytt bedehus. Vi har ikke en kristen profil, og alle er velkomne hit, uansett bakgrunn, forsikrer Dalen.