Skrev låt til inntekt for terrorofrene

ØNSKER Å GI: Det var natt til 23. juli at Porsgrunnsgutten Aleksander Walmann Åsgården satt seg ned med gitaren og skrev minnesangen etter terroren i sommer. Nå håper han å kunne donere så mye som mulig til Røde kors og Utøystiftelsen 22. juli i år.

ØNSKER Å GI: Det var natt til 23. juli at Porsgrunnsgutten Aleksander Walmann Åsgården satt seg ned med gitaren og skrev minnesangen etter terroren i sommer. Nå håper han å kunne donere så mye som mulig til Røde kors og Utøystiftelsen 22. juli i år. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

I sommer skrev Aleksander Walmann Åsgården sin aller første låt. Nå håper han at denne låten vil samle mest mulig penger til Røde kors og Utøyastiftelsen.

DEL

Det var etter terrorhandlingene i Oslo og på Utøya at Åsgården tok til musikken, for å bearbeide de sterke inntrykkene etter hendelsene i sommer.

Natt til 23. juli skrev han sin aller første låt, og denne handler om terroren. Det tok bare et par timer før låten var ferdig skrevet. Som følge av dette var han blant artistene som deltok på minnekonserten som ble arrangert 2. september på Sundvoldstranda, like ved Sundvolden Hotel. En ubeskrivelig opplevelse, forteller han.

- Det var veldig spesielt å høre fra de pårørende. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Det betyr mer enn hva jeg kan beskrive, sier Åsgården når han tenker tilbake på minnekonserten.

DONERER INNTEKTER

Sangens budskap er at man må holde sammen i den vonde tiden, og hjelpe hverandre til å være sterke.

Etter at Porsgrunnsgutten ga ut sangen «Don't let go (in this together)», har den fått godt over 10 000 treff på nettstedet Youtube, og opp til flere positive tilbakemeldinger.

- Det betyr så mye. Det har vært fint å kunnet bety noe for mennesker, forteller han.

22. Juli i år skal Åsgården donere inntektene til Røde kors og Utøyastiftelsen, og innen den tid håper han at så mange som mulig støtter den gode saken.

- Det betyr kjempemye å kunne gi noe. Jeg håper at flere vil høre sangen og hjelpe til å støtte. Jo mer jeg får gitt jo bedre, forteller han, og legger til at alt hjelper.

Hør låta hans her.

TV-AKTUELL

Siden Aleksander Walmann Åsgarden var liten har det å leve av musikken vært den store drømmen, og etter å ha fått gode tilbakemeldinger på minnelåten, har musikken gitt mersmak.

I fjor meldte Åsgården seg på TV2s nye musikkprogram, «The Voice». Han er svært hemmelighetsfull, men kan bekrefte at han fikk synge for dommerne.

- Det er det største jeg har opplevd, sier han, og legger til at han måtte gå gjennom et par runder med utsiling, før han fikk synge for dommerne Sondre Lerche, Magne Furuholmen, Hanne Sørvaag og Yosef Wolde-Mariam.

Musikkprogrammet har premiere på TV2 27. januar.

Artikkeltags