Skiensjente fra «Cæsar» til «Hvaler»

HEMMELIGHETSFULL: Minken Tveitan spiller Ylva Baltersen i «Hvaler» som starter førstkommende mandag. Serien er TV2s storsatsing denne høsten.

HEMMELIGHETSFULL: Minken Tveitan spiller Ylva Baltersen i «Hvaler» som starter førstkommende mandag. Serien er TV2s storsatsing denne høsten.

Artikkelen er over 11 år gammel

Minken Tveitan fra Skien gikk fra hundekjøring i Luksefjell via «Hotel Cæsar» til «Hvaler». – En fantastisk fin serie, sier hun om TV2s storsatsing som starter mandag.

DEL

Du har sikkert sett henne som blonde Vilde i «Hotel Cæsar». Fra mandag, og hver mandag i hele høst kan du se henne som den litt mystiske Ylva i tv-dramaet «Hvaler».

GODE MINNER FRA SKIEN

Minken Tveitan ble født i Porsgrunn, men vokste opp i Luksefjell sammen med familien og 40 huskyer.

- Mamma var aktiv og drev med hundekjøring, så jeg har mange gode minner fra hundekjøring i Luksefjell, forteller Tveitan, som flyttet til Oslo da hun var seks år.

- Jeg har fremdeles familie i Skien, så jeg er stadig hjemme på besøk, forteller den unge skuespilleren.

GODHJERTET

Hun ble lei av «Hotel Cæsar» og alt mediemaset og ville gjøre noe nytt. Rollen som Ylva i «Hvaler» er veldig annerledes fra Vilde i «Cæsar».

- Ylva er veldig godhjertet. Hun er ikke den som snakker høyest, men er der hele tiden. Hun vil alle godt, er nokså utadvendt, men gjemmer likevel mye inni seg, sier Tveitan, uten å røpe for mye.

- Vi ser deg mye på skjermen da?

- Ja, jeg er der mye, men jeg holder meg mest i bakgrunn. Dere vil se at jeg er mye ute og sykler, det skjer mye med den sykkelen skjønner du, sier hun hemmelighetsfullt.

- UTROLIG FIN SERIE

Ylva jobber i helsekosten ytterst i havgapet på Hvaler, et idyllisk sted med mye sol og rik skjærgård.

- Det blir en superflott serie. Ikke egentlig veldig typisk norsk, men utrolig fin. Nydelige bilder og litt annerledes egentlig. Jeg tror det er en serie folk vil komme til å like, sier Tveitan, som dessverre ikke får brukt noe av grenlandsdialekten i serien.

- Det hadde vært gøy å snakke dialekt, men det fikk vi ikke lov til, forteller 23-åringen.

KJENTE ANSIKTER

Minken Tveitan spiller sammen med en rekke kjente skuespillere i serien. Vi blir kjent med blant andre Lise Fjeldstad, Ingar Helge Gimle, Anne Marit Jacobsen, Charlotte Frogner, Kim Haugen, Stig Henrik Hoff og Kalle Øby som holder til der ute i skjærgården.

Serien er tv-kanalens største dramasatsing siden «Familiesagaen de syv søstre» ble sendt for tolv år siden. Det er Arne Berggren, som også har skrevet blant annet tv-serien «Seks som oss», som har skrevet serien.

HEMMELIGHETSFULL

Minken Tveitan gikk på Minken Fosheims teaterskole da hun var barn, og gikk videre på dramalinja på Hartvig Nissen videregående skole.

- Etter det har jeg bare drevet med «Cæsar», forteller Tveitan, som fremstår som litt mystisk i skjærgårdsdramaet.

Innspillingene startet i slutten av mai, og er ikke ferdig før i november.

- Jeg har noen planer om hva jeg skal gjøre etterpå. Jeg skal drive med det jeg driver med nå, men vil ikke røpe alt, forteller Minken, som kanskje er like hemmelighetsfull som hun framstår i serien «Hvaler».

Artikkeltags