Gå til sidens hovedinnhold

Skambank har blitt grunneiere

Artikkelen er over 7 år gammel

GVARV: Rockegruppa Skambankt har fått overrakt skjøtet til festivalområdet Farstadparken på Gvarv.

- Da vi i 2010 spilte på Kartfestivalen i Gvarv, ble vi bergtatt av plassen, og vi har i årene etter, uten hell, prøvd å kjøpe nabogården til festivalområdet, skrev bandet på sin offisielle facebookside tirsdag.

Nå viser det seg at bandets drøm om å bli ekte «telemarkinger» ser ut til å bli virkelighet.

- NYDELIGE GVARV

- Da vi igjen spilte Kartfestivalen på lørdag, ble vi skjenket skjøtet til festivalområdet Farstadparken av festivalledelsen, ordfører og lensmann. Skambankt har endelig blitt grunneiere i nydelige Gvarv!, skriver de videre.

Facebookoppdateringen har tirsdag blitt likt nesten 700 ganger av fans fra hele Norge.

Et Skambakt-fan fra England spør i en kommentar under bildet fra skjøte-overrekkelsen om dette nå betyr at bandet kommer til å starte produksjon av nydelige oster (!?!). Spørsmålet står ubesvart.

VILLE KJØPE HUS

- Etter konsert 2010 sa bandet at de var så begeistra for stedet, at de gjerne ville kjøpe et hus ved siden av parken og spille i parken hver søndag. De har nok tenkt en del på det for de ringte oss for noen måneder siden interessert å komme videre i den saken, sier festivalleder Eva Rismo.

Det ble bestemt av Sauherad kommune denne sommeren at bandet får et skjøte fra Farstadparken. Ble delt ut før konserten. Står i skjøtet at det kun kan brukes til rocknroll basert aktivitet.

- Vi kan ikke risikere at det blir jazzkonsert å på stedet, sier Rismo.

- De ringte oss noen måneder før konserten og ville følge opp ønsket fra 2010 da de sa de ville kjøpe et hus på Gvarv og spille i parken hver søndag. Det sier litt om begeistringen for Gvarv at de følger det opp på eget initiativ nå. Det er tross alt fire år siden de spilte her sist, sier festivalsjef Bjørn Thore Andreassen.

- De trodde nok bare de skulle få et tre eller en kvadratmeter et eller annet sted på Gvarv, men de endte altså opp med å få skjøtet til hele gressplenen på Farstadparken, sier Andreassen som regner med at skjøtet blir tinglyst og formelt overført i løpet av høsten.

- Det ble en høytidelig overrekkelse med ordfører Hans Sundsvalen og lensmann . Lensmann er en veldig stor Skambankt-fan, Sundsvalen fikk også en Skambankt t-skjorte som takk.

FORPLIKTENDE

Å være grunneier på Gvarv forplikter, mener festivalsjef Andreassen.

- Det er klart at grunneier må være hjemme når det er konserter og aktivitet på eiendommen om sommeren, sier Andreassen og hinter til at Skambankt kommer til å være en viktig del av Kartfestivalen i fremtiden.

- Vokalisten Terje Winterstø Røthing var klar på at han ønsket å være frivillig til neste år, så vi får se om vi finner noen toaletter han kan spyle, spøker Rismo.

Kommentarer til denne saken