Satser på Parkbiografen

SATSER: André Kassen i Skiensjazzdraget vil gjerne etablere seg i Parkbiografen. Men det er DeLillos han drømmer om å se der. Bak fra venstre: Tore Hegna, Bernt Ove Søvik, Elling Rønningen, Ragnar Nilssen og Ingrid  Betten.

SATSER: André Kassen i Skiensjazzdraget vil gjerne etablere seg i Parkbiografen. Men det er DeLillos han drømmer om å se der. Bak fra venstre: Tore Hegna, Bernt Ove Søvik, Elling Rønningen, Ragnar Nilssen og Ingrid Betten. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Skiensjazzdraget vil gjerne etablere seg i Parkbiografen, og arrangere jevnlige konsertkvelder der. Men det er ikke bare jazz André Kassen drømmer om å se på scenen.

DEL

- De Lillos sa at Parkbiografen er Norges beste konsertsted, sist de var der. Jeg har aldri sett dem live, så det kunne vært flott å se dem der, sier saksofonist André Kassen. Han sitter i styret, både i Skiensjazzdraget og Grenland jazzforum, og har arrangert konserter på Kafé K. i Porsgrunn, Sitt ned, Ibsenhuset og Brekkeparken i Skien. Når Parkbiografen er ferdig oppusset, blir det jazz på scenen der også.

- Det hadde vært fint om vi kunne ha jevnlige konserter der, annen hver torsdag, for eksempel, sier han.

DRIFTSTILSKUDD

Kultursjef i Skien kommune, Ragnar Nilssen, er glad for at det har kommet folk på banen, som vil satse på Parkbiografen.

- Det bidrar til å skape aktivitet i sentrum, sier han. I 2009 ble bygget lagt ut for salg for sju millioner kroner, av Roar Fjeld. Året etter ble kravet redusert til 5,5 millioner kroner. Direktøren på Millba, Bernt Ove Søvik, kjøpte det for for 4,5 millioner kroner sammen med Tore Hegna og driver av Snekkerservice, Elling Rønningen. Kameratene overtar nøkkelen 15. april, og regner med å bruke i overkant av én million kroner på oppussing. I tillegg kommer utgifter til sceneutstyr.

- Til sammen regner vi med å bruke rundt to og en halv million kroner på det, sier Søvik.

Skien kommune bidrar med 500 000 kroner i driftilskudd, fordelt på tre år. I tillegg vil det bli sendt en søknad om økonomisk støtte til Fylkeskommunen.

MOTORPSYCHO PÅ SCENEN

- Fylkeskultursjefen virker positivt innstilt, sier Nilssen.

Kjell Sander Strømdal i Skien musikkforum ønsker også å samarbeide med Parkbiografens nye eiere.

- På Parkbiografen kan vi arrangere både større og flere konserter enn det vi gjør nå, sier han. Strømdal har mange artister på ønskelista, og ett ønske vet han med sikkerhet at han vil få oppfylt:

- Motorpsycho har sagt at de ønsker seg tilbake til Parkbiografen, så de kommer helt sikkert til å spille der. Men jeg vet ikke akkurat når det kommer til å skje, sier Strømdal. De nye eierne har fått mye positiv respons.

- Innbyggerne i Skien har mye følelser for dette bygget. Jeg hadde aldri trodd det sto så sterkt i folks bevissthet, sier Tore Hegna.

Artikkeltags