Satser friskt

Angela Lidin flyttet først fra Sverige til Gvarv, og nylig flyttet hun og familien til Porsgrunn. For tiden er hun ute med albumet «Sometimes I am». Albumet skal lanseres i hele Norden.

Angela Lidin flyttet først fra Sverige til Gvarv, og nylig flyttet hun og familien til Porsgrunn. For tiden er hun ute med albumet «Sometimes I am». Albumet skal lanseres i hele Norden. Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Angela Lidins forrige album ble lansert fra sykesengen. Etter en lang periode med sykdom og prøvelser, er hun klar til å satse friskt.

DEL

Nå er hun ute med sitt fjerde album, «Sometimes I am», innspilt inn i Purple Sound Studio i Stockholm, der også artister som Carola og Christer Sjögren har vært innom. Men veien til utgivelsen har vært brokete. For fire år siden ble hun lagt inn til utredning på sykehuset, der de til slutt fant ut at hun lider av hjertesykdommen Prinzmetalssyndrom.

- Skulle jeg først ha en sykdom, måtte det jo være noe som lyder flott, sier Angela, med en god dose galgenhumor. Familien, humøret, barnetroen og musikken har hjulpet henne gjennom en vanskelig tid.

- Hvis jeg ikke trodde det fantes en plan i livet, ville jeg knekt sammen. Musikken har vært med på å holde hele familien på bena, sier Angela, som har latt sine to sønner på 19 og 20 år drive plateselskapet hennes, Angels Touch Production.

- De er noen tøffe sjefer, spøker hun, og med glimt i øyet legger hun til at mannen Björn er hennes personlige massør og sjåfør. Og som om ikke det er nok: bandet på platen kaller seg San Antonio Playboys.

BITT AV FLÅTT

Countryartisten og låtskriveren har vært gjennom mye i løpet av de siste årene. Ikke før hadde medisinene begynt å virke, så ble hun i fjor vår bitt av en flått og smittet av bakterien Borreliose. Dermed ble det nok en periode med pendling til sykehuset. I fjor vinter begynte endelig smertene å forsvinne, og artisten fikk kreftene tilbake. Hun startet arbeidet med sin siste cd, og skulle til å legge siste hånd på verket i studio da hun fikk beskjed om at faren hennes hadde kreft. For to og en halv uke siden ble han operert, og Angela bestemte seg for å gjøre et «forhåndsplateslepp» på Skansen i Stockholm. Fra scenen ble den stolte faren gratulert med 65-årsdagen, under arrangementet «Fra Nashville til Skansen» lørdag 12. juli.

PLATESLEPP PÅ SKANSEN

- Det var helt rått å spille på Skansen, smiler Lidin. Tidligere var hun i stallen til nå nedlagte Showtime Records, og innrømmer at det er noen av de forrige platene hun ikke skjønner folk orker å høre på. Men denne gangen har hun jobbet frem arrangementene, sammen med musikerne. Hun er godt fornøyd med resultatet:

- Vi har fått med oss noen av Sveriges beste musikere, og musikken er mer fartsfylt og livlig enn før. Du kan merke at vi har hatt det moro i studio, for her er det mye glede.

Artikkeltags