Sans for Susanne

OVERBEVISTE: Første artist ut var Susanne Sundfør og hun hadde et spesielt godt grep om det unge publikummet.

OVERBEVISTE: Første artist ut var Susanne Sundfør og hun hadde et spesielt godt grep om det unge publikummet. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel
DEL

Disse artistene ser du snart på scenen

Toppartister til Skåtøy

Konserten med Susanne Sundfør startet rundt lunsjtider lørdag. Den særegne artisten fikk ungdommene til å strømme til Skåtøy vise- og poesifestival.

Siste dag av den tre dager lange Skåtøy- vise og poesifestival i Kragerø var spekket med musikkopplevelser fra klokken 15.00 til langt utover lørdagskvelden.

Første artist ut var Susanne Sundfør og publikum, særlig de unge, hadde stått tidlig opp for ikke å gå glipp av denne konserten. De rundt 1000 ferierende og fastboende som fikk plass var samstemte etter seansen:

- Hun går helt opp i musikken sin. Å høre henne er som å bli tatt med inn i tankene hennes. En sterk opplevelse, sier Benedicte Harila Walle og venninnene nikker. Alle TA snakker med kommenterer omtrent på samme måte. En kjempebra konsert som kunne vart mye lenger, og som gjerne kunne startet litt senere på kvelden.

SÆREGEN ARTIST

At trekkplasteret Sundfør var første kvinne ut var et nøye planlagt grep fra festivalkomiteen. Den ønsket å trekke publikum tidlig til øya, og den ble ikke skuffet.

Også den eldre garde lot seg fascinere selv om de savnet litt mer kontakt med artisten. Sundfør har fra første stund vist at det ikke er publikum, men musikken hun lever og ånder for.

Hun har en særegen stemme som beveger seg befriende langt utenfor de kommersielle formatene og det er kanskje en av grunnene til at de unge trykker henne til sitt bryst.

Repertoaret på Skåtøy var hentet fra Sundførs siste album «The Brothel». Det er for øvrig første livstegn siden debutalbumet «Susanne Sundfør» (2007) og det akustiske søster-albumet «Take One» (2008).

Artikkeltags