Sang jula ut

Artikkelen er over 19 år gammel

Geneverensemblet satte et definitivt punktum for julehøytida på Lundetangen pub mandag kveld. Med sin høyst personlige tolkning av det mest rølpete innen svensk visekunst sørget de for kjempestemning på den intime puben.

DEL
Til tross for at det var 1. juledag var det ikke mye som minnet om høytid på Lundetangen. Det eneste som bidro til julestemning var et enkelt dekorert grantre fra i fjor og et noe mer velkledd klientell enn vanlig på den brune puben.
Den totale mangel på nisser og glitter så imidlertid ikke ut til å plage de fremmøtte. Det var stappfullt i det trange lokalet, og konserten så ut til å være et kjærkomment tilbud til alle som allerede var lei av fet mat og familiære forpliktelser.
STOR STEMNING
Geneverensemblet består av de fem skiensmusikerene Paal Jensen, John Petter Støa, Terje Evensen, John Arne Gundersen og Marianne Halmrast. På repertoaret står sanger av kjente, svenske visesangere som Cornelis Vreeswijk, Fred Åkerstrøm og C.M. Bellman.
Flere av bandets medlemmer er fast inventar på Lundetangen pub, og stemningen bar tydelig preg av at de var kommet til sine egne. Gutta på scenen hadde et svært takknemlig publikum, som tok vel imot visetolkninger som musikerne neppe har lært på noe musikkonservatorium.
DANSET
Men det bandet måtte mangle av stemmeprakt tok de igjen i entusiasme og spilleglede. Sangene ble fremført med mye humor og selvironi, og bandmedlemmene så ut til å ha det minst like morsomt som publikum. Dessuten er flere av dem svært dyktige gitarister, noe som bidro til at konserten tross alt ble en verdig hyllest til de svenske visehøvdingene.
Også den svenske uttalen til John Petter Støa tok seg kraftig opp, etter hvert som de travle servitørene brakte skummende drikke opp på scenen.
Etter hvert svingte det skikkelig både på scenen og i resten av lokalet. Folk sang med på de fleste av låtene, og noen fant også en halv kvadratmeter til å danse av seg ribbe og pølser.
GOD STEMNING: Geneverensemblet fikk opp stemningen på Lundetangen pub med sin spesielle tolkning av de svenske visekongene.

foto: Arild Hansen

Artikkeltags