Tidligere i våres åpnet Ketil Hardys utstilling på Rockheim, og museet kjøpte bilder ha Hardy for å dokumentere rockehistorien.

– Bildene er en fin dokumentasjon fra en generasjon som vi ikke hadde så mye av i samlingen vår. Hardy er en dyktig fotograf som tar dokumentariske bilder, jeg liker de mye bedre enn de glossy pressebildene, sier konservator ved Rockheim Synnøve Engevik.

Hun skryter av fotografen.

– Det er vanskelig å ta gode konsertbilder, men Hardy er veldig dyktig og er flink til å formidle den energien som ligger i bildene. Det er en kunst å ta gode konsertbilder, sier Engevik.

HARDY ER STOLT

– Det var veldig moro. Det er et ungt museum, så de henger jo litt etter og har mye å «ta igjen» av rockehistorie, og da var det noen av mine bilder som de gjerne ville ha, forteller Hardy.

De kjøpte blant annet et foto som var tatt av Paal Flaata og Midnight Choir.

– De var vel naturlig nok mest interessert i de «nasjonale» bandene, sier Hardy, som solgte tre bilder av Katzenjammer, ett av Per Vestaby og Mercury Motors, Backstreet Girls, Kaizers Orchestra, Demetrio Scopelliti, ett av Paal Flaata og ett av Midnight Choir. Blant andre.