Rocket i 30 timer

Artikkelen er over 15 år gammel

Stephen Ackles greide det han hadde kommet til Zinatra Karaokebar i Oslo for: Å synge Elvis-låter i 30 timer. Dermed slår han Kjell Elvis gamle rekord og havner trolig i Guiness Rekordbok.

DEL

Fra klokken 14.15 på søndag og til klokken var over 21.00 i går rocket Stephen Ackles karaokescenen på Zinatra på Aker Brygge. Og selv om det til slutt endte i sittende stilling, så beholdt Ackles både humøret og utstrålingen. Den nye rekorden lyder på nøyaktig 30 timer, 12 minutter og ett sekund.

- Jeg er veldig fornøyd, sier han til TA med en stemme som er litt hes. Men det kunne ikke høres under rekordspillingen.

JUBELEN STEG

Det var klokken 16.26.22 at rekorden offisielt ble slått. Da steg jubelen i det mørke lokalet på Aker Brygge, og folk hørte nesten ikke hva «Elvis» der oppe sang. Rekorden, som frem til i går, altså, tilhørte Kjell Elvis, eller Kjell Henning Bjørnestad fra Vanse i Aust-Agder, ble slått med god margin. Kjell Elvis' gamle rekord var på 26 timer, fire minutter og 40 sekunder. Ackles ga seg ikke da rekorden var slått. Han hadde annonsert at han skulle holde på i 30 timer, og det gjorde han. Og da var stemmen fortsatt like god! Det var verre med stemmen til gitaristen hans, Tony Johansen, som hoiet og heiet fra Elvis-maratonet gikk av stabelen på søndag og ut i de små kveldstimer i går.

- Ja, jeg har heia hele natta, jeg. Så det er jeg som har mista stemmen, ikke han på scenen. Enda har han bare sovet fire timer i hele helgen, hviskehveser Johansen til oss. Ackles og bandet var i Bjørkelangen på fredag og Ed i Sverige på lørdag før de kom til Oslo på søndag.

LINEDANCE

Og det var i grunnen like greit at Ackles beholdt stemmen. For det var ikke få pressefolk som var innom karaokebaren i går, og det skortet heller ikke på publikummere. Omkring 70 trofaste var fortsatt til stede i går kveld.

- Bare hør på den stemmen! hoier Mette Olafsen (51) fra Trøgstad. Sammen med datteren Ann Kristin og venninnen Ann Karin Lende danser hun linedance til Ackles' Elvis-opptreden. De tre har vært på stedet i til sammen 15 timer og har helt ned på noen liter brus og øl.

Ackles fikk kun ta et kvarters pause hver fjerde time. Likevel så mannen frisk og rask ut da det begynte å bli kvelden på Aker Brygge i går.

- Jeg tar en Elvis-låt for dere, jeg, spøkte Ackles fra scenen og dro i gang nok en av de kjente kjære.

- For å si det sånn: I går kunne jeg ikke teksten på èn Elvis-låt. Nå kan jeg vel alle sammen, kommenterer karaokevert Per Christian Håveødegård fra bardisken.

- HELT UTROLIG

Da rekorden var slått, vanket det haugevis av blomsterbuketter på langesund-mannen, som pent tok imot mens han sang videre. Det var nemlig ikke lov å ha mer enn 30 sekunders pause mellom hver låt.

- Det er jo helt utrolig at han holder ut, sier showansvarlig Helge Skinderviken, som kjenner Ackles fra før.

En annen Helge som hadde tatt turen til Zinatra i går, var Helge Hammelow-Berg.

- Jeg har jobbet mye sammen med Stephen tidligere og har vært her noen timer på lørdag og søndag. Dette her er veldig bra, sier Hammelow-Berg, som egentlig synes det burde være innlysende for oss hva han gjør i lokalet.

FORNØYD FRU ACKLES

Kona til Ackles, Jane Ackles, var trolig den mest trofaste i hele lokalet.

- Jeg har ikke sovet noe særlig mer enn Stephen i helgen, nei. Han er jo vant til det. Da vi fant ut at han måtte ha Elvis-kostyme etter Guiness Rekordbok-reglene, måtte jeg til å sy. Det har vært temmelig hektisk her, ja. Men jeg er faktisk ikke noe særlig sliten, for dette gir jo et kick, smiler fru Ackles og sender ektemannen på scenen et forelsket blikk.

Ackles sang 90 Elvis-melodier sju ganger per låt, altså 630 sanger i helgen. Og målet er nådd. Det samme er kanskje grensen?

...men Kjell Elvis gir seg ikke

- Nå skal jeg ta Stephen Ackles skikkelig. Bare stol på at det kommer en ny rekord temmelig snart, er Kjell Elvis' klare beskjed etter utfordringen fra Ackles.

Kjell Elvis alias Kjell Henning Bjørnestad fra Vanse i Aust-Agder melder at han skal bli den som får navnet i Guiness Rekordbok.

- Det er bra gjort av Stephen Ackles å synge i 30 timer. Men husk at det er strenge regler for å få navnet sitt i rekordboka. Og jeg skal slå Ackles, smiler Kjell Elvis.

IKKE BARE GØY

Kjell Elvis fikk ikke med seg showet på Aker Brygge i år. Likevel går han nå ikke av veoien for å synge Elvis-låter i mellom 30 og 40 timer.

- Jeg må jo det nå, ler han.

- Dette skal jo være gøy, og det er moro når noen gjør det samme som meg. Jeg får jo masse gratis PR, jeg, på grunn av et Ackles gjør nå, sier Kjell Elvis. Han innrømmer at det er en prestasjon Stephen Ackles nå har gjort.

- Og det er gøy. Men det er ikke så gøy at jeg vil la det ligge, lover han.

Stephen Ackles setter ikke helt pris på flere rekordforsøk.

- Jeg gidder ikke å krige om dette, sier han med en brysk mine.

Artikkeltags