Rockefesten ristet eplebygda

SEG SELV NOK: The Waterboys tilhører ikke noen bevegelse, sjanger, skole eller trend, skriver Mike Scott på bandets hjemmeside. I går spilte de Waterboys-musikk på Gvarv.

SEG SELV NOK: The Waterboys tilhører ikke noen bevegelse, sjanger, skole eller trend, skriver Mike Scott på bandets hjemmeside. I går spilte de Waterboys-musikk på Gvarv. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

SAUHERAD: Gvarv er igjen i rockens søkelys. Etablerte og mindre etablerte band i skjønn forening leverte varene under festivalens første kveld som var av det varierte slaget.

DEL

Tungrocktrioen Riot Patrol, som har base i Oslo, åpnet rockefestivalen tidlig på kvelden mens det fortsatt regnet og publikum var i fåtall.

De yngste og minst etablerte bandene sørget for oppvarmingen på lillescenen før kveldens hovednavn, og etter hvert ble det også mindre vått i været og flere sjeler på gresset ved elva.

SUPERDUO

Porsgrunnsbandet Onymf, som tidligere har markert seg i talentkonkurransen til 1001 Watt og som sto igjen som Rockekampvinner 2011, leverte progressiv ekstremmetall. Dette er fem purunge talenter som viser dynamikk og trøkk på scenen, og man skulle kanskje tro at neste artist fikk en utfordring i å holde på publikums oppmerksomhet. Ikke når man går under navnet Elly Marvellous.

Notodden-duoen Ellen Marie Løkslid og Hallvard Høiberg klarte å holde folk fast foran scenen. Elly Marvellous ga ut et kritikerrost debutalbum tidlig i år, og de åpnet med den gamle blueslåten «See That My Grave Is Kept Clean» av Blind Lemon Jefferson før duoen fortsatte med sin egen «Carry My Lonely Soul». Vokalisten har en stemme som kan fengsle hvem som helst hvor som helst. Det er moro å se at «våre egne» musikere kan hevde seg sterkt på en festivalscene. Nå er det på høy tid at enda flere får øynene opp for disse to.

NYTT MADRUGADA

Kveldens første på hovedscenen var Tromsø-bandet Vishnu som med fjorårets debutalbum «Outskirts of Love» viste at de har klare likhetstrekk med Madrugada. Denne gjengens opptreden i går kveld lover også godt for konserten på Lundetangen pub i Skien seinere i høst. Drivende mørk rock går rett hjem hos melankolske rockelskere.

Kartfestivalen hadde ikke oversikt over antall solgte billetter fredag kveld, men Mike Scott og hans seks manns store band var de gamle heltene mange ventet på. The Waterboys har vært et navn i snart 30 år, og hadde på forhånd lovet mange hits under telemarkskonserten. TA kommer tilbake med mer fra bandets opptreden i mandagens avis.

Artikkeltags