Revolverguide fra musikkguru

 - Dette er mitt forsøk på å samle 50 år med rockehistorie. Det er nok en blanding av min personlige mening, samt de som har fått en plass i verdenshistorien, mener Bakke.

- Dette er mitt forsøk på å samle 50 år med rockehistorie. Det er nok en blanding av min personlige mening, samt de som har fått en plass i verdenshistorien, mener Bakke. Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel

Asbjørn Bakke fra Ulefoss lanserer en skarpladd plateguide fra rockehistorien. En interessant murstein på 662 sider.

DEL

- Jeg har laget en sånn bok som jeg ville kjøpt, forteller Asbjørn Bakke. Han er født i Porsgrunn, og oppvokst på Ulefoss. Mange kjenner han fra musikkspaltene i Aftenposten. Nå har han samlet 50 års rockehistorie i én bok.

EGNE OPPLEVELSER

Han ble grepet av rockebasillen da han var åtte-ni år gammel.

- Jeg bodde på Ulefoss og fikk høre The Beatles. Det var da det startet, forteller 46-åringen, som har hatt musikk som en del av jobben store deler av livet.

Boken «Revolver – en skarpladd plateguide til rockhistorien» er et resultat av 35 års fordypning i rockens historie. Han har laget en slags norsk utgave av «Rolling Stone Record Guide», hvor han har samlet det han mener er historiens viktigste plateutgivelser.

Det er plater han har anmeldt og kastet terning på, og han skriver om sine personlige erfaringer med band og artister, samt konsertopplevelser.

SUBJEKTIVT UTVALG

Om man finner sine favorittband og sine favorittartister i boken, er uvisst.

- Dette er mitt forsøk på å samle 50 år med rockehistorie. Det er nok en blanding av min personlige mening, samt de som har fått en plass i verdenshistorien, mener Bakke.

Det har blitt mye jobbing.

- Jeg har hørt gjennom alle platene mens jeg har skrevet om dem, så det har blitt noen års jobbing kan du si, forteller Bakke, som ved siden av har full jobb og fire barn.

MER ENN EN BOK

Gjennom boken presenterer han topp 10-hits, konserter, karakterer og listetopper.

- Jeg har gjort dette fordi jeg er interessert. Og jeg håper også andre vil sette pris på boken. Det er nok ikke en bok man leser i fra perm til perm, men blar litt i nå og da. Her kan man oppdage nye artister, og man kan slå opp etter å ha hørt om et band på tv eller radio. Jeg håper boken kan bli en opplevelse ut over det som står i teksten, sier Asbjørn Bakke, som fikk idé til tittel fra en av verdens mest berømte plater.

- Først og fremst synes jeg revolver er et tøft ord, for det andre er The Beatles «Revolver» kanskje verdens beste plate. Dermed brukte jeg tittelen på boka, og synes det funka bra, avslutter Bakke.

Artikkeltags