Gå til sidens hovedinnhold

Prisvinner gir bort pengene til SOS Rasisme

Artikkelen er over 15 år gammel

Kunstneren Bjørn Richter vant søndag Siljan kommunes kulturpris. Han bestemte seg spontant for å gi prispengene til Grenland SOS Rasisme.

Kunstneren har blant annet registrert at den nynazistiske organisasjonen Vigrid har holdt noen seremonier i Siljan nylig.

- De mørke kreftene stikker hodet opp av og til, og ungdommene i Grenland SOS Rasisme gjør en flott jobb, mener kunstneren Bjørn Richter i Siljan.

Han håper samtidig at han inspirerer andre til å gi penger til «gode» organisasjoner.

- VIKTIG ARBEID FOR ALLE

- De gjør dette arbeidet på frivillig basis, og de fleste tenker ikke på hvor viktig dette arbeidet er for oss alle, sier Richter, som gir de 5000 kronene han fikk med prisen videre til Grenland SOS Rasisme.

Leder i Grenland SOS Rasisme, Andreas Hauen, er svært glad for Richters initiativ.

- Det er ypperlig at noen vil gi oss en slik gave, sier Hauen, som er relativt fersk i lederjobben som han overtok i august.

Hauen sier at de er avhengige av støtte for å dekke utgifter, samtidig som han lover Richter at en del av pengene skal gå konkret til antirasistisk arbeid. Samtidig gir han Richter ett års gratis medlemskap.

TRENGER NYE LOKALER

Grenland SOS Rasisme er på vei ut av Gamle Posten i Porsgrunn, og de er nå på utkikk etter nye lokaler. Samtidig etterlyser de sponsorer.

Hauen forteller at de blant annet drar rundt på skolebesøk i Grenland, samtidig som de arrangerer aksjoner og markeringer.

- 9. november markerte vi Krystallnatta i Porsgrunn, og cirka 100 personer deltok. Helga etter arrangerte vi også en konsert, sier Hauen.

Han forteller at Grenland SOS Rasisme har rundt 400 medlemmer, hvor av 10-15 er aktive.