Gå til sidens hovedinnhold

Premiereklar humortrio

Artikkelen er over 12 år gammel

Det skal imiteres og parodieres over en lav sko når Ruben Kvålseth, Lene Vågslid og Tor Olav Aase Kåsa inntar revyscenen på Notodden i neste uke. De har allerede solgt flere billetter enn Mia Gundersen, hevder de.

Over 50 imitasjoner og parodier over kjentfolk fra fjern og nær står på programmet når trioen lanserer sitt debutshow som har fått tittelen «De er imitert - en parodisk revy».

De unge humoristene har satt premieredatoen til onsdag 15. oktober, og de kjører forestillinger på Norlandia Telemark Hotell også fredag og lørdag samme uka. Showet kolliderer dermed ikke med byens årlige lokalrevy fra «Heilt Nils»-gjengen.

- Vi ville gjøre noe i lokalsamfunnet. Vi har allerede en god revy her, og det er plass til en til, en yngre en, humrer Tor Olav Aase Kåsa, som mener Notodden er reine showbiz-hovedstaden med Idol-stjerner, danse-Maria, bluesfestival og metallfestival.

FRA RUSSEREVY TIL NRK

Det er Tor Olav og kollega Ruben Kvålseth som parodierer, mens Lene Vågslid binder det hele sammen og besørger det musikalske alibiet med sin sangstemme. Vi får dermed neppe se den fremadstormende Ap-politikeren fra Dalen etterligne politiske motstandere på scenen.

Medlemmene har erfaring fra russe- og studentrevyer, og Ruben Kvålseth fra Tuddal og Tor Olav Aase Kåsa fra Notodden har samarbeidet blant annet om opptredener på Norsk revyfestival på Høylandet. Tor Olav har også erfaring som bidragsyter til Nitimen og HumorXtra på NRK P1. Han har også levert en rekke parodier i jobben som publikumsoppvarmer før tv-programmet «Kvitt eller dobbelt», et oppdrag hvor han etterhvert også fikk med seg Ruben. Og i tirsdagens utgave av «I kveld» på NRK2 fikk de dessuten vise utdrag fra showet sitt.

KJENTE STØRRELSER

Under forestillingen på Notodden lover de møter med mange kjendiser. Gamle parodi-travere som Tor Erling Staff og kongen føles litt oppbrukt, mener komikerne, som også byr på nyere ansikter som programleder Linda Eida og Tuddals store skuespillerstjerne Nils Sletta. Rolv Wesenlund, Jens Stoltenberg og Øivind Blunck er andre navn. Og Knut Buen er ikke glemt, han er viet et helt dybdeintervju, røper trioen.

De lover også en overraskelse underveis, en kjent person har fått utdelt en gjesterolle. Hvem det er vil de ikke røpe.

- En lokal stjerne er født, og innslaget er blitt fryktelig morsomt.

BURDE BEDT MIA

Hvis interessen er stor nok, tar revygjengen gjerne showet med og tilpasser det til andre spillesteder, for eksempel i hjembygdene til høgskolestudentene Lene og Ruben.

De opererer dessuten med lave billettpriser slik at de fleste kan ta seg råd til å stikke innom, og med over 120 forhåndssolgte billetter har de snart én full forestilling.

- Vi har slått Mia Gundersen. Kanskje vi burde bedt henne med oss? undrer Ruben Kvålseth.

De tre er enige om at hun i alle fall hadde greid å fylle Fossehalli i Tuddal.