Lørdag ettermiddag var produsentene svært fornøyde.

- Fredag var det litt stille her, men i dag har det vært veldig mye folk her.

KRITISKE

Mange er veldig interesserte i mat, og stiller kritiske spørsmål. Det er spennende, synes Inger Marie Bakås, som er leder for Skreppa i Morgedal. Også Gro Hommo fra Lega i Vinje, trives godt på Grünerløkka. Men ikke alle synes geitost frister.

- Den må jeg nok heller kjøpe til mamma, sier Børge Eriksen.

BOMBE

- Nei, prøv med ripssyltetøyet til Eikvang gårdmat på. Det er en bombe, sier Gro Hommo. Eriksen går en smakebit, sier seg enig, og kjøpet geitost og syltetøy til seg selv. Eivin Eilertsen ved Lindheim gård står i snekkerbukse og sjonglerer med epler. Også produsentene fra Telemarkis i Seljord smiler:

- Dette er kjempebra! Prosjektleder Margit Nordstoga Aasan er glad for samarbeidet mellom produsentene og arrangørene.

- Jeg er imponert over alt produsentene stiller opp på, sier hun. Prosjektet er støttet av Fylkesmannen i Telemark, Telemark fylkeskommune og Innovasjon Norge.

POPULÆR

Mathallen Oslo er en et matmarked i en tidligere industrihall på Vulkan ved nedre Akerselva i Oslo. Hallen ble reist i 1908 for Vulkan Jernstøperi. Stedet hadde ved åpningen for ett år siden drøyt 30 matbutikker, serveringssteder og andre bedrifter.

Eieren anslår at minst 500 000 mennesker har besøkt Mathallen, og omsetningen var i gjennomsnitt 4 mill. kr per uke. Omsetningen fordeler seg med ca. 45 prosent servering og ca. 55 prosent handel.