Nyttårskonsert med Vazelina-Viggo

Artikkelen er over 14 år gammel

Porsgrunn Janitsjarorkesters nyttårskonsert er blitt en populær tradisjon. Årets gjester i koret Amasing gleder seg stort til å synge med hovedattraksjonen Viggo Sandvik, som selv har bakgrunn fra Ten Sing-kor.

DEL

Janitsjarorkesteret har i år som tidligere alliert seg med lokale så vel som nasjonalt kjente krefter når de spiller opp til nyttårskonsert. Søndag 15. januar er datoen, og ungdomskoret Amasing med band og dansegruppa Stildans Grenland skal bidra til å skape et show det svinger av.

Øyvind Strand er kveldens konferansier, mens frontfiguren i Vazelina Bilopphøggers, Viggo Sandvik, tar turen til Porsgrunn sammen med sin trompet og velkjente sangstemme. Og helt sikkert også med sin sedvanlige humoristiske sans. Mannen har tross alt underholdt publikum i en årrekke, og har dessuten karakterisert seg selv som en «schlagersanger og kjeftesemelle».

FLYTTET KONSERTEN

Leder i Porsgrunn Janitsjarorkester, Ann Lisbeth Leifsen, kan fortelle at de i år har valgt å legge konserten til Evangeliehuset som har langt større plass enn teatersalen i rådhuset. I fjor var det venteliste på billetter til den utsolgte nyttårskonserten. Mens det florerer av julekonserter i desember måned, er det ikke like mange som satser på nyttårskonserter. Evangeliehuset har seter nok til 500 mennesker, og arrangøren tror på fullt hus også her.

Janitsjarorkesteret med dirigent John Mikal Guldager i spissen lover et variert og friskt program, med musikk i spennet fra Strauss til Queen.

Konsertens første del åpner med «Champagnegaloppen» og fortsetter videre med et repertoar en nyttårskonsert verdig, mens andre delen inneholder nyere musikk og løsere snipp.

- VELDIG GØY

Viggo Sandvik skal både synge og spille solo, men han vil også opptre sammen med koret. Han har blant annet Alf Prøysen på repertoaret, og skal i tillegg synge sanger som Ray Charles-låten «Hallelujah, I Love Her So».

Sandvik var tv-aktuell før jul i forbindelse med reprisen på «Vazelina Hjulkalender». Gjengen feiret dessuten 25 års jubileum med å gi ut samleplata «Bedre hell´ all medisin!» som har solgt til platina. Sandvik tar i tillegg ulike oppdrag utenom, både aleine og sammen med utvalgte musikere.

I fjor var det Guri Schancke som var konsertens store stjerne. Helt siden de første nyttårskonsertene har korpset invitert inn andre musikere og artister.

- Vi begynte med lokale krefter. Vi har blant annet hatt Carl Robert Hennie og Nina Gromstad med oss, men vi ønsket å trekke til oss enda flere artister, sier Ann Lisbeth Leifsen.

I år falt valget på Vazelina-Viggo som kveldens hovednavn.

- Det er et løft for oss, og veldig gøy.

Leifsen roser også det lokale Ten Sing-koret Amasing som tør å prøve ut nye ting. Hun tror det blir en spennende miks for alle som møter opp for å få med seg nyttårskonserten.

Artikkeltags