Nye ideer og gamle eventyr

Artikkelen er over 10 år gammel

Den første dagen av årets IKT Grenland Expo ble avsluttet med en vaskeekte prinsesse, et moderne musikkverk og et programmert sanseorgel. Og ikke minst priser til unge, kreative IKT-gründere.

DEL

Det er blitt en tradisjon å dele ut innovasjonspriser under den store IKT-messen, og den første prisen, Innovation Award gikk til firmaet 24Seven Office som var nominert for fjerde gang, og prisen Inn2Be Award gikk for første gang til et kvinnesterkt lag, nemlig Heidi Josephine Cutler og Noreen Jacob i Paperdoll.

Den første utmerkelsen deles ut til selskaper som har kommet så langt at de kan demonstrere resultater, mens pris nummer to gis til nye selskaper som kan skilte med en unik idé.

KULTUR-KOBLING

Kvelden var preget av kulturinnslag, noe som passet bra ettersom kunst og kultur er en viktig del av årets IT-konferanse. Ideen bak denne koblingen er at kulturfeltet har behov for ny teknologi både i markedsføring og i produksjon av kunst. På dagtid hadde blant andre professor i kunstsosiologi, Dag Solhjell og Atle Barcley, som utreder satsingen på kunst og ny teknologi i Grenland, holdt foredrag. Her kunne publikum få høre siste nytt om kartleggingen av dette feltet i Grenland.

Kveldens program åpnet med kor- og orkesterverket «The New Engine» med tekst av Gyrid Axe Øvsteng og musikk av Espen Gjelstad Gundersen. Verket ble urfremført på Klosterøya 16. juni i fjor. De medvirkende på scenen i går var Marius Kleppe Kolstad, Wetle Holte, Trond Villa, Anne Gravir Klykken, koret Con Vocale og nevnte Espen Gundersen.

SJARMERTE

Arrangøren av IKT-messen mener at en eventyrfortellende prinsesse også passer godt inn i den framtidsretta settingen, ettersom den historiske sammenhengen også er en del av Klosterøya og viktig for yngling av nye ideer.

Prinsessen sjarmerte publikum med sin entusiastiske fremføring av eventyret om prinsessen som gikk til jordas hjerte, og fortellingen om den innbilske påfuglen. Hun ga tilhørerne en kort innledning til eventyrene; om viktigheten av kommunikasjon mellom mennesker, om hvor viktig det er med anerkjennelse fra oss selv, og om ikke å late som man er noe annet enn den man er.

Kvelden ble avsluttet med dagens kuriositet, kunstneren Amanda Steggells ombygde pumpeorgel fra 1895. Det såkalte sanseorgelet vil være tilgjengelig for besøkende under messen.

Artikkeltags