Gå til sidens hovedinnhold

Norges dyreste cd

Artikkelen er over 18 år gammel

Cd-singelen fra Kåre Virud og Lars Saabye Christensen er knalldyr. Prislappen ligger faktisk på 5000 kroner, men så skal den da heller ikke selges over disk. Den blir kun for spesielt interesserte. Ellers skal vi si for blues-aksjonærer?

Plata «Blues uten grenser» ble introdusert i går. Dette er ganske enkelt Virud & Saabye Christensens hyllest til Bok- og blueshusprosjektet på Notodden. Styreleder i Europas Blues Senter, Sigurd Sandvin la ikke skjul på at han følte seg høytidsstemt nå som han kunne presentere det som skal være «Blueshusets» egen signaturlåt.
- Vi har startet innsalget av aksjebrev pålydende 5000 kroner. Samtlige kroner vi får inn, vil gå til Bok og blueshuset. Dette er en sak vi har presentert for næringslivet på Notodden, og flere har sagt seg villig til å gå inn som aksjonærer. Det vil styrke husets lokale tilhørighet. cd-singelen følger aksjebrevet som er utstyrt med signaturlåtas tekst.
BYGGESTART I 2005-2006?
Sigurd Sandvin fikk spørsmål om når man kunne regne med byggestart for prosjektet som er anslått til 60 millioner. Prosjektet har figurert en stund nå, men Sandvin ville ikke være med på at dette har gått tregt.
- Jeg forstår at folk begynner å bli utålmodige. Nå er det slik at jeg har vært med i politikken. Ut fra mine erfaringer i så måte, har det heller gått raskt. Vi har totalt fått to millioner fra staten. Disse pengene har vi brukt på forskjellige utredninger. Vi vet blant annet hva huset skal inneholde. Nå trenger vi bare selve bygningen. Milliontildelingen forplikter, mente Sandvin som så for seg en delfinansiering mellom stat og private.
Han forteller videre at realisten i ham sier at byggingen kan være i gang om to til tre år. Optimisten derimot, håper prosjektet kan begynne tidligere.
MÅ VÆRE MERKELIG
«Det finnes et hus hvor døra er diger og blå
Huset heter blues og det er dit du må gå
Når du er høy av glede og dyp av tvil
Det æ'kke lenger dit enn det er fra sorg til smil.
Blues uten grenser.
Bok overalt.
Blues når det varmer.
Bok når det er kaldt».

Slik lyder deler av Saabye Christensens tekst. For Kåre Virud må det ha vært rart å framføre den. At han, som dro sin første blueslinje for ganske nøyaktig 43 år siden, skulle bli sentral i signaturlåta til et kommende bygg, tuftet på blåtoner i hans egen hjemby, må ha vært spesielt.
Saabye Christensen begrenset seg til å si at enkelte tilbud kunne man ikke si nei til.
Med et smil i munnviken, la Kåre Virud vekt på at det var hyggelig å bli verdsatt så høyt som 5000 kroner.