Nok en Skiens-vinner

Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Stella Mwangi vant lørdagens finale i Melodi Grand Prix i Oslo Spektrum med sangen «Haba haba».

DEL

Stella er med dette den tredje vinneren på rad som har vunnet Melodi Grand Prix etter en delfinale i Skien.

NOE MED SKIEN

Grenlandsfolk kan også nok en gang sole seg i glansen. For tredje året på rad har en MGP- vinner lagt grunnlaget for sin seier i Skien fritidspark. I 2009 vant Alexander Rybak, i fjor gikk Didrik Solli- Tangen til topps på hjemmebane. I år var det altså Stella Mwangi som nøt godt av skienspublikummets entusiasme.

For som Aftenpostens journalist uttalte det under MGP- delfinalen: " Det er noe med Skien".

Åse Sem fra Heddal, nådde ikke opp blant de fire låtene i den såkalte gullfinalen i Spektrum lørdag kveld.

Hennes afrikanskinspirerte danselåt slo ut de øvrige tre artistene som kom videre til gullfinalen, The BlackSheeps, Sie Gubba og The Lucky Bullets.

OVERLYKKELIG VINNER

- Tusen, tusen takk! sa en overlykkelig vinner og tørket tårene da de siste stemmene var talt opp og hun gjorde seg klar til å synge vinnersangen en gang til.

Neste gang hun skal konkurrere med sangen blir i den internasjonale finalen i Düsseldorf 14. mai.

- FORNØYD MED EGEN INNSATS

Åste Sem trosset omgangssyke og gjorde en hederlig innsats sammen med duettpartner Rikke Normann under MGP- finalen i Oslo Spektrum kveld, men duoen nådde ikke helt opp.

- Vi er kjempefornøyde med egen innsats. Vi holdt en knapp på Stella, sier Åste Hunnes Sem før hun fortsetter.

- Jeg har vært skikkelig syk, hengt over bøtta og spydd. NRK har vært helt fantastiske.

Det var knyttet stor spenning til Åste Hunnes Sems deltagelse i MGP- finalen i kveld. Grunnet omgangssyke dukket ikke heddalsjenta opp på prøvene fredag, men på generalprøven var hun igjen sterkt tilbake på scenen. Og mindre sterk var ikke tilstedeværelsen under finalen. Da duoen kom på scenen, som syvende og nest siste deltager og fremførte duoen låten ” Not that easy ( ah- åh- ah- åh), var det imidlertid ingenting som tydet på dager med sykdom. Åste Hunnes Sem sang og strålte som den souldronning hun er. Den soul- og r&b inspirerte låten nådde imidlertid ikke helt opp. Åste og Rikke ble slått ut før gullfinalen.

Artikkeltags