Festivalleder Knut Inge Brekka Skoland er godt fornøyd med avviklingen av Seljordfestivalen.

- Dette har gått veldig bra. Det var rundt 19 000 her på festivalen i fjor, og det ser ut som det er på samme nivå i år, sier han.

Det var mange dagsbesøkende på Seljordfestivalen, mens rundt 4000 personer lå på festivalcampen.

STRÅLENDE VÆR

- I tillegg til bra musikk og gode artister, har vi også vært heldige med det strålende sommerværet, sier Brekka Skoland.

I år har festivalen delt ut bestillingsskjemaer til de som ønsker å komme tilbake neste år. Tidlig lørdag kveld hadde informasjonen allerede fått inn 600 bestillinger til neste års festival før denne var ferdig.

- Det tyder på at folk er fornøyd, sier festivalsjefen.

KVALITET

Han sier de legger vekt på kvalitet på festivalen. Det var leid inn 50 profesjonelle ordensvakter, og i tillegg var det ambulanse og brannbil til stede alle dagene festivalen varte.

Det var også svært ryddig og rent på festivalområdet og på campen. Brekka Skoland sier de delte ut to, store søppelposer til alle camperne, en sort til vanlig søppel og en grå til tomgods. Da var det lettere å holde styr på søpla.

- Skoleelevene kommer og rydder hele området når festivalen er over. De får inntektene fra tomgodset, som går til å sponse tur for dem med "Hvite busser til Polen", sier Brekka Skoland.

GOD TILBAKEMELDINGER

Festivallederen sier de også har fått mange gode tilbakemeldinger.

- Folk er veldig fornøyd med hvordan festivalen har vært arrangert. De har bemerket at det er rent og ryddig overalt.

- I tillegg er det flere som sier at de ikke har sett en eneste overstadig beruset person, og det er bra med tanke på hvor mange som er samlet på et sted, sier han.

- Det er stort sett voksne folk som kommer hit til Seljordfestivalen, de er her for å danse og hygge seg, sier han.

VETERANER

Noen av dem som er veteraner på Seljordfestivalen er Eva Kristoffersen og Tommy Severinsen fra Porsgrunn. De har vært på Seljordfestivalen i ni år på rad.

De er sammen med venneparet Trine Lise Hansen og Ted Hansen fra Porsgrunn, som er her på andre året.

Paret fra Porsgrunn har fått en sentral plass like ved inngangen, hvor de bor i en stor amerikansk bobil.

- Her kan vi sitte og følge med på trafikken. Vi er tidlig oppe og ser alle de morgentrøtte fjesene på vei til toalettene og dusjen, smiler Trine Lise Hansen.

IMPONERT

Tommy Severinsen sier han er imponert over infrastrukturen på festivalen. Han sier de tømmer og vasker toalettene tre ganger om dagen.

- Det er ikke en selvfølge at det gjøres på alle festivaler, her kjenner vi ikke noe lukt i det hele tatt, sier han.

- Politiet er til stede her, men de er «usynlige» akkurat som de skal være. Det har vært veldig lite bråk og fulle folk, sier Trine Lise Hansen.

KOSE SEG

De to venneparene sitter og koser seg foran bobilen til Severinsen og fruen før de skal ned og høre på Ole Ivars.

- Hvis vi skal sette fingeren på noe, så er det ølprisen. 85 kroner for en havliter er Aker brygge-priser, mener han.

- Det er derfor vi sitter her og varmer opp, smiler Eva Kristoffersen.

Severinsen inviterer journalisten inn på en liten omvisning i hans vinterisolerte bobil, som også har varmekabler i golvet. Den har også fryseboks, dusj og en tank med 300 liter vann.

- Dette er en amerikansk/canadisk bobil som det går an å bo i hele året, sier han.

PÅ HANDLEKVOTA

Kontrasten er stor til den enkle campingvogna fra 1972 til Trine Lise og Ted Hansen. Han kjøpte den i Danmark for 2000 kroner.

- Da jeg kom til Svinesund, sa tolleren at jeg kunne ta den inn på handlekvota, ler han.

Men de har en større campingvogn stående fast på Rognstranda hele året. Dette er festivalvogna, som de reiser rundt med.

De har tatt noen fridager og en langhelg for å være med på Seljordfestivalen. Om to og en halv uke er det full rulle igjen med Countryfestivalen på samme sted i Seljord.

PRIKKFRITT

Andre som var fornøyd med campingen på Seljordfestivalen var Ingunn Engelsvoll og Kittil Lauve fra Vegårshei. De bor i en bobil under festivalen, og mener det er et prikkfritt arrangementet.

- Jeg er så imponert over denne festivalen, den får terningkast seks av meg. Se hvor fint de har rigget med breie branngater mellom bobilene og teltene, sier Lauve.

Paret liker seg godt i Telemark, og reiser mye på ferie rundt om i fylket i sin bobil.

MØTTES I FJOR

Inne på festivalområdet ved slagerpuben sitter seks personer fra Vestlandet. Brødrene Rune og Kjell Karlsen fra Stavanger med hver sine maker ble kjent med venninnene Gro Fjeldstad fra Bergen og Randi Moen Langevåg fra Ålesund under Seljordfestivalen i fjor.

De bestemte seg for å treffes igjen i år. De bor på folkehøgskolen under festivalen, og trives utmerket med det.

- Det er 45 personer som bor der. Vi trenger ikke å pynte oss til frokost, vi kommer i morgenkåpe og pyjamas, sier Randi Moen Langevåg.

TILBAKE NESTE ÅR

- Vi kommer tilbake til Seljordfestivalen hvert år, i hvert fall så lenge bilen vår går, lover Anne Karlsen.

Lørdag kveld spilte PK og Dansefolket på hovedscenen. Seinere vartet Ole Ivars og Ingemars opp med sine kjente og kjære slagere. Da var det fullt på dansegolvet, og folk danset så svetten silte i den varme lørdagskvelden.