Powerage, som er et hyllestband til AC/DC, har holdt det gående siden oktober i fjor.

– Jeg har vært med i et AC/DC-band før og hadde lyst til å starte opp igjen på nytt, forteller Owe Sørensen.

Som sagt så gjort. Medlemmene i bandet kjenner hverandre godt og har spilt sammen i andre band-konstellasjoner tidligere. At det ble AC/DC har sin naturlige forklaring.

– Det er enkelt. Det er folkelig og det blir alltid mye liv på konsertene, mener Øyvind Vang.

– Dette er riktig musikk for folk i alle aldre, skyter Sørensen inn. Han forteller at de under tidligere konserter i år har hatt publikum på over 60 år under sine konserter.

– AC/DC er ikke for heavy. Alle har hørt sangene og kjenner til dem, sier Vang.

Powerage spilte sin første konsert i mars og hittil i år har det blitt seks konserter. Etter konserten i Parkbiografen skal bandet spille under Omvendt julenisse-arrangementet i Ælvespeilet i november.

Repertoar

Bandet har valgt å konsentrere seg om Bon Scott-perioden til AC/DC, det vil si låter fra før 1980, men har også med AC/DCs mest kjente låter etter det.

– Publikum forventer de store hit-ene, så de må vi ha med. Det er jo heller ingen grunn til å spille b-sidene når AC/DC har så mange låter, forklarer Vang.

Til å varme opp har bandet med seg Pink Slips fra Stathelle, og overskuddet skal gå til barneavdelingen på Sykehuset Telemark.

– Det kan være trist for barn på sykehus så vi ønsker å være med på å lage tilværelsen litt hyggeligere for dem, sier Owe Sørensen om valget av nettopp barneavdelingen. Bandet understreker at avdelingen står fritt til å bruke pengene som de vil. Nå håper bare bandet at det kommer nok publikum slik at arrangementet går i pluss.

– Alt over 100 publikummere gir pluss. Det blir hyggeligere for oss å kunne ringe barneavdelingen å si at vi har penger til dem, enn å måtte ta tapet selv, medgir Øyvind Vang, som håper at folk støtter opp om tiltaket.

– Det er et vanvittig bra initiativ. Skienspublikummet bør belønne det, sier daglig leder Linn Thomassen ved Parkbiografen.

Tar gjerne imot

– Vi får en del gaver, men størrelsen på beløpene varierer veldig. Fra noen hundrelapper fra en basar til et firma som gir mer, men vi tar gjerne imot. Pengene går jo til all velferd for barna på avdelingen, forteller seksjonsleder Liv Holta Aas i barneavdelingen ved Sykehuset Telemark.

Hun forteller at midlene de får inn går til ulike tilbud, fra aktivisering av barna til leker og spill.

– For eksempel har vi musikkstund en gang i uka der barna blir aktivisert, vi kjøper alt av leker, dataspill og gavekort til for eksempel iTunes. Og så premierer vi barna etter behandlinger de har gruet seg til. Det er et stort sluk, understreker hun og legger til at alle gaver avdelingen får behandles med stor respekt.