Det dugget på vinduene i Bolettes sal i Wrightegaarden i går kveld. 80 mennesker hadde trykket seg sammen for å overvære Anders Vangen og hans elev Didrik Solli-Tangen hedre Langesunds største stjerne. De var heldige de som fikk plass.

VERDENSBERØMT

Mange ville høre, men flere måtte snu i døren. Det var smekk fullt da de to operasangerne samt pianist Trond Kleven og historiker Roger Normann inviterte til en kveld i Severinis tegn.

Det er det de kjenner han som i Langesund. Han tok kunstnernavnet Skougaard- Severini, og gjorde seg til operastjerne og dro til New York, Milano og England og sang de største operarollene på de største scenene både på engelsk, fransk, tysk, italiensk og norsk.

- Han var veldig kjent i sin tid. Du vet, musikk er øyeblikkets kunst, og dessverre er han helt glemt i dag. Men i Langesund husker man ham fremdeles, forteller Anders Vangen til TA.

GRIEG OG MOZART

Han er glad for at Severini er trukket frem i lyset.

- Det er veldig gøy å få gjøre dette. Det var Roger Normann som spurte meg for flere år siden, og endelig er han framme i lyset, sier Vangen.

Gårsdagen ble sydd sammen av Roger Normann, som sammen med Vangen fortalte episoder fra Severinis liv mellom sangene.

Det ble sunget fra Händel, Mozart, Donnizetti, Grieg og Rossini.

Vangens elev, Didrik Solli-Tangen åpnet med «Våren» av Edvard Grieg.

- Jeg har jobbet med mange talenter, men ingen som Didrik, fortalte Vangen.

Og da Solli-Tangen begynte å synge skjønte vi hva Vangen mente.

FASCINERENDE HISTORIE

Solli-Tangen har en ung, men flott stemme vi garantert kommer til å høre mer til. Han har en innlevelse og en kraft i stemmen som er helt spesiell.

De to herrene sang uten mikrofon, men i en liten og intim sal som denne fungerte det helt utmerket.

Det var fascinerende å høre historien om den glemte operasanger. I det lille lokalet henger Lorentz Severin Skougaards portrett og skuer utover mens de to operasangerne synger akkurat det samme repertoaret som han i sin tid sang.

På grunn av deadline rakk ikke TA å overvære hele konserten.