«Mamma Mia»slo ut Melodi Grand Prix

DUETT: Hilde Holskar og Nita Helen Lauvland i framføringen av «I Know Him So Well».
FOTO: NILS JUL LANDE

DUETT: Hilde Holskar og Nita Helen Lauvland i framføringen av «I Know Him So Well». FOTO: NILS JUL LANDE Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Nissedøler lot delfinalen i Melodi Grand Prix være til fordel for sitt eget kor - Nissedalskoret. Sammen med Gjerstadkoret og solister ble det en festkveld i Treungen lørdag.

DEL

Storsalen i bygdas nye flebrukshus var fylt til siste plass, det vil si omkring 350 lydhøre publikummere. Det ble en flott konsert med musikk skrevet av Bjørn Ulveus og Benny Andersson, og hentet fra «Mamma Mia», «Chess» og «Kristina från Duvemåla».

Helt siden oktober i fjor har de to korene jobbet med konsertprosjektet med Margrethe Ek-Stenmo som hovedansvarlig, etter at hun kom med ideen om en Abba-konsert.

Lørdag kveld var det klart for den store premieren foran en fullsatt sal. Utøverne var utvilsomt litt nervøse, og det ble en noe forsiktig start da åtte mannfolk fra koret åpnet med kjente «SOS». Langt mer driv over gutta var det etter pausen, da de samme karene dro til med «Anthem».

En av gutta er bladfyken Geir Ufs fra Vest-Telemark Blad, som hadde sin debut som sanger.

- Det blir nok med debuten, noen sangkarriere blir det vel ikke, selv om dette var moro å være med på, sa Ufs da det hele var over.

MANGE SOLISTER

Det spirer og gror godt i sang- og musikklivet i Nissedal. Mye arbeid og øvelse ligger bak lørdagens konsert, en konsert som til fulle viste at bygda har mange dyktige solister. Eksempelvis søstrene Janne og Unni Løken, som samme med Reidun Almelien framførte to Abba-låter, nemlig «Honey, Honey» og ikke minst «Gimme! Gimme! Gimme!» til stor applaus. Liv Johre Bakke og Joun M. Ufs sang duett, det samme gjorde Hilde Holskar og Nita Helen Lauvland, som framførte «I Know Him So Well».

Tidligere ordfører Øyvind Tveit hadde en vakker framføring av «Ut mot et hav». Glemmes må ikke Marianne Vrålstad med sin sterke framføring av «The Winner Takes It All».

KJENTE SLAGERE

Det ble servert mange kjente Abba-slager som publikum satt og nynnet med på. Trauste nissedøler lar seg ikke så lett vippe av pinnen. Det man savnet, var litt mer trøkk blant publikum i løpet av konserten. Vel ble det litt mer liv da det store koret tro til med «Waterloo» i første avdeling. «Mamma Mia» og «Chiquitita» fikk også litt fart på rockefoten.

At publikum virkelig satte pris på konserten, er det ingen tvil om. Da koret avsluttet med «Thank You For The Music» nådde applausen de store høyder med trampeklapp og stående ovasjoner. Helt fortjent!

Musikken ble besørget av Ådne Svalastog (piano), Oddbjørn Aase (slagverk), Pål Robin Haakonsen (bass) og Åshild Reime (fløyte). Ide og regi var ved dirigent Margrethe Ek-Stenmo.

Artikkeltags