Og tradisjonen tro var det både musikken, campingliv og dans som sto i fokus hos festivalgjengerne.

Rett foran kaféscenen møter TA Monica Kvernes fra Hamar. Hun sikrer seg autografen til det svenske bandet Face 84 rett før de går på scenen.

- Det er fjerde gangen jeg er på dansebandsfestival i Seljord. Her føler jeg meg trygg, sier hun og forteller med det samme at hun i år, som tidligere år, sover i bilen sin, en liten Hyundai. Og TA er så heldige å få besøke Monica i sitt lille krypinn.

KUNNE BLITT MOBBET

Midt inne på festivalområdet står den lille sølvgrå bilen parkert. For å klare å opprettholde en levelig temperatur inne i bilen, har hun sørget for å dekke til vinduene med håndklær.

- Om kvelden er det litt kaldt. Om natta sover jeg, så da vet jeg ikke. Når klokka blir ni om morgenen, må jeg stå opp. Da er det så utrolig varmt, sier hun og demonstrerer hvordan hun ligger i baksetet på den lille bilen.

Monica har vært fascinert av dansebandsmusikk siden hun gikk på ungdomsskolen. Å innrømme at hun faktisk er så stor fan som hun er, torde hun likevel ikke gjøre før i 2002.

- Jeg kunne jo blitt mobbet. For mange er det jo ikke helt stuereint å like denne type musikk, sier hun.

Monica lyser når hun snakker om dansebandmusikk.

- Jeg danser hvis noen ber meg opp, men karene er jo så beskjedne, sier hun før hun gjør seg klar for en potensiell dans.

JEVNT TILSIG

Gjennom hele festivalens første dag har det vært et jevnt tilsig av campingvogner. På Dyrskuplassen står vognene tett i tett. I en fluktstol sitter Oddgeir Waldeland fra Jæren. Han har ansvaret for grillen, og kotelettene begynner etter hvert å lukte svært så godt.

- Vi har aldri vært på festival i Seljord tidligere, men vi reiser på grunn av musikken, sier han.

- Jeg liker å danse, men det gjør ikke han, sier Tone Margrethe Berge før hun stopper opp noen sekunder.

- Eller forresten, han danser bra etter et par øl, sier hun og titter bort på campingfølget som ser ut til å være enig i kommentaren.

Paret er ikke i tvil om hvilken artist de gleder seg mest til å se på scenen på festivalens første dag, nemlig Anne Nørsti.

ROSA KRYSNING

I et rosa kjøretøy, som er en krysning mellom en campingvogn og en buss, møter TA en glad gjeng.

- Vi kjøpte bussen i 2001. Den har bragt oss til fem- seks dansebandsfestivaler, sier Linda Håheim Larsen.

Tvers over campingbordet sitter Lars Lekve, som har iført seg et sort skjørt for anledningen.

- Jeg har vært på alle dansebandfestivalene som har vært arrangert i Seljord. Neste år blir det tiårsjubilem. I fjor gikk jeg på krykker, men festivalen skulle jeg ha med meg uansett, sier han

Fra campingvogna til naboen strømmer det musikalske toner fra Rune Rudberg ut av høytalerne.

- Vi elsker dansebandmusikk. Den er så bra å danse til. Selv om det går i samme takten, så skaper det jo liv i kroppen, sier Linda Håheim Larsen .

Den glade campinggjengen bestrider ikke hennes påstand.