Gå til sidens hovedinnhold

Legendarisk musikk-pub gjenoppstår

Artikkelen er over 16 år gammel

I dag gjenoppstår utestedet Arno på Notodden. Stedet åpnet dørene for første gang i 1929, og var i mange år byens viktigste kulturinstitusjon og vannhull.

Arno har fulgt flere øltørste og musikkinteresserte generasjoner på Notodden. Nesten alle på Notodden som fartet litt på byen i sin ungdom har en Arno-historie på lur. Mange sanne, men også mange usanne.

PULSERENDE LIVE-PUB

Den nye driveren av Arno, eller Arno Musikkbar som det offisielt heter, Tor Ragnar Tjønnheim håper at stedet skal bli en pulserende live-pub for byens mange musikere og musikk-interesserte.

- Folkemusikklaget Fjellrosa ble dannet her i 1929, og de vil gjerne ta i bruk Arno som konsertarena igjen. Ellers har alle lokale band, uansett musikksjanger, ytret ønske om å spille her. Det er også derfor jeg har åpnet Arno igjen, forklarer Tjønnheim, som også driver kafeen og puben Carbiden lengere ned i Storgata.

Notodden Bluesklubb skal ha faste konserter på Arno en gang i måneden. Notodden Musikkforum kommer også til å ta i bruk Arno som sin base. Deres lydutstyr skal da også være permanent installert på utestedet.

VIRUD KOMMER

Plate og konsertaktuelle Kåre Virud har lovet å spille på Arno så fort han får tid.

- Vi har hentet ut en bit av en tekst som er å finne på den nye plata til Virud, der han omtaler Arno. Ordene har vi lyssatt og Kåre Virud vil gjerne signere på veggen under teksten. En gang etter jul kommer han hit, sier Tjønnheim, som har brukt over en halv million kroner på å pusse opp lokalene. Han har til og med kjøpt en ny Harley Davidson som han har hengt høyt oppe på veggen inni lokalet.

- Stedet kommer ikke til å bli en økonomisk gullgruve. Skal det bli et levende musikkmiljø her, da er vi avhengig av interesse fra alle musikerne på Notodden, forklarer entreprenøren fra Heddal, som vil holde Arno åpent onsdag, fredag og lørdag. Onsdag blir DJ dag.

BAKKEN OG ENGEDAL

I dag er det offisiell åpning av «nye» Arno. Notodden Bluesklubb har arrangementet og Margit Bakken og Rita Engedal skal opptre sammen i en akustisk blues-duo. Etter bluesdamenes konsert blir det jam. Det er Jon Olav Hovde, Halvor Hovden, Jarle Havrås og Oddbjørn Holla som sparker i gang den morroa.

Det er ventet stinn brakke og høy stemning på Arno i dag. Går det som alle håper, vil Arno igjen bli den viktigste kulturinstitusjonen på Notodden.