Lager ælj-festival på gården

PÅ HJEMMEBANE: Anne Gravir Klykken gleder seg og håper mange tar turen til Ælj i solnedgangfestivalen i Solum, bare      noen få minutters kjøretur fra Skien sentrum. ? Her blir det konserter på låven, leker for barna på tunet, god mat og mye sosialt samvær. Hvis noen vil slå opp telt her, er det bare å gjøre det, ellers skal vi slå gresset sånn at folk kan parkere på      jordet her nede, forteller hun.

PÅ HJEMMEBANE: Anne Gravir Klykken gleder seg og håper mange tar turen til Ælj i solnedgangfestivalen i Solum, bare noen få minutters kjøretur fra Skien sentrum. ? Her blir det konserter på låven, leker for barna på tunet, god mat og mye sosialt samvær. Hvis noen vil slå opp telt her, er det bare å gjøre det, ellers skal vi slå gresset sånn at folk kan parkere på jordet her nede, forteller hun. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

I august blir det mye «ælj» i Solum. Anne Gravir Klykken drar nemlig i gang tidenes første utgave av Ælj i solnedgang-festivalen.

DEL

En perle av en gård i Solum blir åsted for en ny festival i midten av august. Et par minutter fra flyplassen på Geiteryggen ligger Anne Gravir Klykken i hengekøya på tunet og tenker på alt som må gjøres.

MÅ SHINE OPP LÅVEN

På papiret er det gruppen Vintermåne som arrangerer, et band som har spilt sammen i 17 år og består av Frøydis Grorud og Torjus Vierli i tillegg til Gravir Klykken.

– Vi har alltid hatt øvingene våre her hos meg, og vi har flere ganger tenkt at det hadde vært moro og hatt noen konserter her. Vi har jo den gamle låven, og den driver vi nå og rydder, smiler Klykken, og understreker at det er mye arbeid.

ELG PÅ DØRA

Det var et gammelt bilde som alltid har hengt på gården, som gjorde utslaget for festivalens «tema».

- Jeg synes det er litt morsomt med disse bildene. Alle har jo sett disse elgbildene som ble solgt på dørene før. Jeg tror det var på 1950 og 60-tallet at folk gikk fra dør til dør og solgte sånne. Det var der jeg fikk ideen om Elg i solnedgang-festivalen, smiler Gravir Klykken, som ennå har litt tid til å gjøre i stand til konsertarena hjemme på gården som strekker seg tilbake til 1700-tallet.

– Min bestefar kjøpte gården på 1930-tallet, og jeg er født her. Det blir moro og kunne bruke stedet til noe mer.

FOR BARN OG VOKSNE

Og mer blir det.

Både lørdag og søndag blir det konserter. Både for voksne og for barn.

– Lørdag på dagen blir det en familiedag med konserter og litt leker for barna. På kvelden blir det ordinære konserter for voksne, mens på søndag blir det litt for alle.

– Det er så utrolig mye som skal på plass når man er arrangør, og endelig har jeg fått på plass alle artistene. Jeg er utrolig fornøyd med dem som bidrar, og jeg tror det er musikk som passer og spilles på en låve. Hvis det trengs kan jeg for eksempel bruke stua mi inne, eller bryggerhuset her også. Det kan bli ganske intimt og fint, smiler den lyshårete.

HIMLA GODT MED MAT

Festivalsjefen får god støtte av blant annet Klovholt grendelag, som stiller som dugnadsgjeng.

– Dette blir jo et ildsjelprosjekt, og jeg er glad for alle som vil hjelpe til. Alle artistene stiller også opp med stor velvilje og kommunen har også vært veldig behjelpelige, forteller hun.

– Himla godt som holder til i Melum skal ta seg av serveringen, og de lover både god mat og godt drikke.

– De skal lage elgsuppe, og så blir det nok litt spekemat og litt sånt utover kvelden også, lover hun. Den store låven har som så mange andre låver blitt brukt som oppbevaringslåve.

– Ja, det var et godt påskudd for å få ryddet litt, smiler hun, og forteller at hennes mann er i full gang med å bygge trapper, sette i stand scene, og veldig mye mer som skal til før den kan brukes til konsertarena.

– Men jeg tror det kan bli fint her inne, sier hun, og viser TA rundt både på tunet og inn i låven.

– Dæven, så bra. Jeg hadde ikke trodd det det var så fint. Det her må jo bli bra, avslutter en entusiastisk fotograf Hansen.

Artikkeltags