Kunstbegivenhet i Kragerø

Artikkelen er over 14 år gammel

De må kalles kremen av norske kunstnerkjendiser, de fire som stiller ut i Galleri Nicoline: Magne Furuholmen, Kjell Nupen, Nico Widerberg og Elisabeth Bjørnsen Werp.

DEL

Det var kø foran Nicolines Hus da utstillingen med disse fire store norske samtidskunstnerne skulle åpne lørdag formiddag.

Gallerieier Eirin Schistad Sten og gallerist Thomas Wartiainen hadde nemlig gjort det kunststykket å få fire av landets fremste nålevende kunstnere til å stille ut i det lille, private galleriet i sommer. Når tre av de fire kunstnerne i tillegg var til stede under åpningen ble det en helt unik opplevelse.

SUKSESS

Det kan være farlig å putte suksess-merkelappen på en utstilling allerede på åpningsdagen, men når alle de største og dyreste verkene blir solgt umiddelbart etter at dørene åpnes er sjansene store for at suksessen er et faktum. Gallerist Thomas Wartiainen smilte bredt da han fortalte dette til TA, men dempet det likevel ned med: - Det er en god start.

Magne Furuholmen som alle kjenner fra a-ha, og som mange også kjenner som kunstner, var ikke overrasket over at den skulpturelle krukken hans som var priset til 50 000 kroner, ble solgt nærmest før utstillingen ble åpnet. Krukken ble kjøpt av en relativt ung Kragerø-kar som ikke var i tvil om at dette var et godt kjøp. – Den er vanvittig fin, og Magne Furuholmen er en av de få norske verdensstjernene, forklarte han.

Også Elisabeth Bjørnsen Werps maleri «Hemmelige drømmers&» til 65 000 kroner ble revet bort på et blunk. Det samme gjaldt Nico Widerbergs skulptur i bronse og stein til samme sum.

KUNSTNERKUPP

Gallerieier Eirin Schistad Sten fortalte at utstillingen kom i stand etter en samtale med Elisabeth Bjørnsen Werp og Nico Widerberg i fjor sommer. Bjørnsen Werp har et tilholdssted på Skåtøy, og de to ville gjerne stille ut sammen i Kragerø.

– Vi ville også ha med flere, og så fikk vi med Kjell Nupen. Da begynte vi å drømme om Magne Furuholmen. Det hadde tatt helt av med a-ha, og vi fikk ikke tak i ham, men 16. mai kom en mail fra ham, og da var det i boks, smilte Sten bredt.

– Jeg gjorde meg litt kostbar, fleiper Magne Furuholmen i en kjapp replikk til Sten etter dette.

– Dette er toppen av hva vi kan få til! sa hun mens hun strålte og delte ut blomster til de tre kunstnerne som var til stede. Kjell Nupen var forhindret fra å komme på grunn av et bryllup.

I sin åpningstale uttalte Kragerøs ordfører Erling Laland at denne utstillingen er en nasjonal begivenhet, og han takket Sten og Wartiainen for det de har fått til i dette huset, i galleriet og for deres engasjement innen kunst- og kulturlivet i Kragerø.

Artikkeltags