Prisen ble delt ut under Lørdagsspeilet i Ælvespeilet lørdag ettermiddag. Sørbø var i kulturhuset for å holde foredrag, og reagerte på at så mange i familien ønsket å være tilstede.

- Familien har holdt helt tett. Jeg trodde jeg var her kun for å holde foredrag, der jeg blant annet kritiserte Ælvespeilets utforming. Det er jo fantastisk at man både kan kritisere og allikevel få en slik utmerkelse som dette, smiler han.

Prisen ble overrakt av ordfører Robin Kåss, og består av et diplom og en pengesum. Kommunen har delt ut prisen hvert år siden 1970. Før og etter utdelingen var det underholdning ved Anders Gjønnes, Jannicke Irwing Abrahamsen og Espen Gjelstad Gundersen, og det var musikaler som stod på programmet.

Føles bra

Tre unge idrettsutøvere kunne også gå hjem med både en utmerkelse og en slump penger etter at de mottok kommunens idrettsstipend. Dette var Sturla Mogstad i Porsgrunn Roklubb, Merethe Solli i Porsgrunn Taekwondo-klubb og Kamilla Mathea Mogstad fra Urædd Bryting.

- Det betyr veldig mye å få en sånn pris, både det å få litt hjelp og det at også kommunen har troa på en, det føles veldig bra, sier Sturla Mogstad.

Han har planer om å bruke noen av pengene på treningsutstyr.

- Det hadde vært fint å ha noe treningsutstyr hjemme, sånn at jeg for eksempel kan trene mer om morgenen, sier han.

Resten av pengene har han foreløpig ikke bestemt hva han skal bruke på. Nå er han motivert for å bruke vinteren på å komme i enda bedre form, og han er blant annet én av fem ungdommer som skal prøve å kvalifisere seg for Ungdoms-OL neste år. 15-åringen er klar på at stipendet er viktig for utviklingen som idrettsutøver.

- 10 000 kroner gjør veldig mye. I tillegg er det fint at de små idrettene også får anerkjennelser som dette, avslutter han.

Også byggeskikkprisen til kommunen skulle vært utdelt under arrangementet. Denne ble derimot ikke delt ut, da komitéen ikke fant noen aktuelle kandidater til denne.