Gå til sidens hovedinnhold

Lover både hekseri og magi

Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: – I Skrekkeparken skal man kunne bli både spent og nysgjerrig, og kanskje litt redd.

Det sier Christine Hermansen, som er sjef for formidlingsavdelinga i Brekkeparken.

Hun sikter til arrangementet Skrekkeparken, som går av stabelen førstkommende helg, i tillegg til tirsdag 31. oktober.

Norsk folketro

Arrangementet skal være et alternativ til den amerikanske halloweenfeiringa, og har fokus på blant annet norsk folketro og overtro.

– Her blir det tusser, troll, huldra og selvfølgelig Den grå dame. I tillegg har vi ekstra fokus på hekser og magi i år, forteller publikumsansvarlig Silje Honningdal.

Et utgangspunkt for arrangementet er overgangen til mørketid, og hvordan mennesker til enhver tid har vært nødt til å forholde seg til dette.

– Vi vil gi en opplevelse, og forhåpentligvis setter dette i gang noen tankeprosesser hos publikum. Dette gjør vi blant annet gjennom å vise det allmennmenneskelige i å være redd, og hvordan man har løst dette gjennom historien, forteller Hermansen.

I løpet av arrangementet kan publikum få anledning til å bli kjent med Skiens heksehistorie, høre spøkelseshistorier, høre foredrag om svartebøkene, delta på Den grå dame-omvisning, være med på Gresskar- og hekseverksted, samt mye mer. På tirsdag vil også elever fra dramalinja på Skien videregående skole og skuespillere fra Buer barneteater bidra til å skape en skummel ramme i parken.

Skoleopplegg

Mange barn i Skien har allerede fått en smakebit på hvordan mørketida har påvirket mennesker i historien, gjennom et skoleopplegg for andreklassene. De har blant annet lært om beskyttelsesmerker, ulike vesener, hørt spennende historier og fått anledning til å tegne sine egne opplevelser etterpå.

Noe for alle

Det ventes at flere tusen finner veien til Brekkeparken i løpet av de tre dagene arrangementet pågår. Målet er å gi et tilbud til så mange som mulig.

– Det kommer alt fra småbarn til eldre, og vi håper at alle sitter igjen med noe etterpå, sier Honningdal.

– I helga, og særlig søndag er opplegget tilpasset familier, slik at de minste også kan være med. På tirsdag anbefaler vi at barna bør være fra skolealder og oppover, og gjerne ha med en voksen, for da kan det bli litt skummelt, avslutter Hermansen.