Gå til sidens hovedinnhold

Klart for ny bygderevy i Bø: Dropper #metoo og underbuksehumor

Artikkelen er over 4 år gammel

BØ: Revygjengen fra Oterholt og Vreimsida lover himmelsk underholdning uten banning og underbuksehumor.

– Nei, jeg lager aldri revy med underbuksehumor. Det blir for enkelt. Det blir heller ikke noe banning, men godt skrevne tekster med poenger som alle skal forstå, sier regissør for bygderevyen fra Oterholt og Vreimsida, Stein Arne Fossheim. Han har mer enn 30 års erfaring fra lokalrevyer på Ulefoss, Sandvin og Gvarv, for å nevne noen. Men i disse dager er det altså Oterholt og Vreimsida som gjelder, og Fossheim er langt fra alene.

– Med sminkører, orkester, skuespillere og alt er vil vel oppe i nesten 40 stykker, sier han og fortsetter:

– Jeg ga dem tidlig beskjed om at vi ikke er her for å ha det sosialt.

Øvde i grupper

For å unngå strikkeklubbmentalitet har det stort sett blitt øvd i mindre grupper. Siden høsten har det vært øvinger to ganger i uken, men nå drøye to uker før premieren, øves det stort sett hver dag.

– Det er utrolig hva som bor i folk når du får dem til å åpne seg. Det er det som er moro med revy – å få folk til å gjøre ting de ikke er vant med, sier Fossheim og skryter av sambygdingene.

– De har klart å slippe seg helt løs.

Innleid på laget er mestermusiker Jon Jarle Haugen som også har lang erfaring med revy.

– Jon Jarle spiller sånn som folk synger. Det er ikke Langesund damekor som har revy dette her. På sangene må du synge med det nebbet du har, og Jon Jarle er veldig flink til å spille til det folk synger.

Framsnakking

Fossheim har stått for rundt halvparten av tekstene, samt kulissene. Han ønsker ikke å gå i detaljer om temaet, men letter litt på sløret.

– Temaet for revyen er framsnakking av Oterholt og Vreimsida. Vi er utrolig stolte av «hi`sia» og nesten alle numrene er relatert til Oterholt, sier han, og fortsetter:

– Interessene til folk i Bø er vi også inne på og det blir også himmelsk stemning i dobbelt forstand.

Det finnes også temaer som de ikke kommer utenom. Kommunesammenslåing er et av dem, Bø-kjendiser et annet.

– Men vi har ikke noe om #metoo. Jeg synes det er for mye om det over alt.

Stolt av kulissene

Når revyen har premiere fredag 26. januar er det en ting regissøren er trygg på: kulissene.

– Når Fossheimen har regien er vi garantert ikke å komme til en tom scene. Vi har bygget opp en hel scene, sånn at revyen blir spella i det miljøet han skal være. Kulissene er verdt inngangspengene alene, det står jeg inne for.

Bygderevyen i Bø går på rundgang. Forrige gang Oterholt og Vreimsida sto for underholdninga var for ti år siden.

– Hvem som overtar stafettpinnen neste år får vi vite når forestillinga er over. Vi har en liten vri på det i år, så det blir omtrent som å vinne i lotto for dem som får den, flirer Fossheim.