Kraftfullt requiem

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Iver Kleives dødsmesse skapte en spesiell stemning i Skien kirke i går kveld.

DEL

Sammen med det lokale koret Con Vocale, Oslo Bach-kor og to eminente solister, fikk publikum en fin start på Grenland International Brass Festival.

Det samlede koret låt mektig sammen med Iver Kleives orgelspill. Tonene fylte hele kirken med en kraftfull klang, og Requiem sørget for en høytidelig stund i Skien kirke i går kveld.

VAKKERT

I programmet står det «Det har vært en vond tid». Det er Iver Kleives ord. Han har sønnen i tankene. Sønnen han mistet for noen år tilbake. Han skriver at han har prøvd å skrive noe vakkert innimellom.

Og det var vakkert de fremførte i går. Fint og trist på samme tid. Mon tro hva Kleive selv tenkte i går da han satt krumbøyd over tangentene på det mektige kirkeorgelet der oppe på galleriet. Mon tro hva koristene og solistene tenkte. Det var sterke ord de tok i sin munn.

MESSENDE POMPØST

Og hva tenkte publikum. De satt i sine egne tanker og lot alle sanser ta inn over seg Kleives musikk, som består av en fin blanding av de klassiske latinske requiemtekstene og gamle, norske salmetekster.

Kleives musikk er messende og pompøs, men det organiske i musikken blir godt ivaretatt av solistene Ingebjørg Kosmo og Trond Halstein Moe. Begge tilhører Den norske opera, og tilførte messen en ekstra dimensjon med sine praktfulle røster.

Under ledelse av dirigent Ragnar Rasmussen ble gårsdagens konsert i Skien kirke en spesiell opplevelse for de 300 som hadde møtt opp.

Artikkeltags